Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Min signaturparfyme: Henrik Skansen

55-001

I høst skal vi ta for oss parfyme hos Melk & Honning.

Parfyme har eksistert helt siden de første menneskelige sivilisasjonene, og er en blanding av eteriske oljer og/eller aromatiske dufter. De aller fleste har én eller flere favoritter, og en signaturparfyme kan si en hel del om et menneske. Hva slags type person man er – eller kanskje heller hvem man etterstreber å være.

Vi har hørt med norske menn og kvinner i motebransjen om hva deres forhold til parfyme er og fått dem til å avsløre sin signaturparfyme. Her er det Henrik Skansen, PR-agent og moteblogger, fortalte oss. 


parfymesakMelk1

parfymesakMelk

Er du glad i parfyme? Hvor mange parfymer tror du du har cirka? Hva betyr parfyme for deg?

– Parfyme for meg er følelser, minner, selvtillit og ikke minst en siste touch på antrekket. Jeg prøver å ikke ha så alt for mange parfymer (les: prøver å ikke blakke meg totalt på dette), men allikevel står det vel et sted mellom 10-15 flasker med godsaker hos meg. Hva kan man gjøre? Jeg elsker parfyme!

Hva er din signaturparfyme? Hvor lenge har du brukt den, hvordan fant du den, hva tror du den sier om deg?

– Jeg har to signaturparfymer. Den ene er 1996 fra Byredo, som ble laget som en collab med fotografduoen Inez & Vinoodh. Den har noter av amber, skinn og vanilje i seg, og disse er faktisk tre av mine absolutte favorittnoter i parfymer. Jeg oppdaget den da jeg tittet innom Byredo sin butikk ved Biblioteksgatan i Stockholm, mens jeg besøkte venninnen min Linn der for tre år siden. 1996 bruker jeg kun på lørdager og om det er noen spesielle kveldsarrangementer i ukedagene.

Min andre signatur er Tobacco Vanille fra Tom Ford sin Private Scent-linje. Den har mange like noter som 1996 bare at den er hakket med krydret og oppfattes som litt lettere og friskere . Jeg oppdaget Tobacco Vanille i Berlin, faktisk også med venninnen min Linn, for en fem års tid siden cirka. Vi ble hodestups forelsket i den begge to, men ettersom den er relativt kostbar tok jeg meg aldri råd til å kjøpe den. Tre år senere ble jeg dumpet av min daværende kjæreste og jeg følte at jeg fortjente å unne meg noe skikkelig digg. Jeg lukket øynene, dro visakortet, og nå er Tobacco Vanille den parfymen på hylla mi som oser mest selvtillit av de alle.

Hvis du skulle laget din egen parfyme, hva/hvordan skulle den luktet? (Lov å bruke fantasien her)

– Jeg elsker lukten av eksotiske land. Typ varm asfalt, blomster, krydder, sjø og friske frukter. Om man slenger på litt musk og vanilje på toppen kunne det kanskje funket?

Har du et parfymeminne du vil dele?

– En vinterferie da jeg var liten hang jeg rundt på Hilton Mauritius med familien min. Rundt om på hotellet hadde de plassert store leirekrukker som brant en røkelse eller duftolje som luktet typ den beste duften jeg noen gang har vært borti. Ettersom jeg var rimelig ung har jeg ikke klart å finne tilbake til hva det kan ha vært eller hva det faktisk luktet, men jeg husker en fantastisk note av brent vanilje som det skulle vært i går.

Les mer om parfyme: 

Min signaturparfyme: Andreas Holzweiler

Min signaturparfyme: Caroline Skjelbred

Parfymeeksperten vår forklarer hvorfor vi liker de duftene vi gjør.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer