Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Min signaturparfyme: Caroline Skjelbred

ElleFast materiellBilder kolofon

I høst skal vi ta for oss parfyme hos Melk & Honning.

Parfyme har eksistert helt siden de første menneskelige sivilisasjonene, og er en blanding av eteriske oljer og/eller aromatiske dufter. De aller fleste har én eller flere favoritter, og en signaturparfyme kan si en hel del om et menneske. Hva slags type person man er – eller kanskje heller hvem man etterstreber å være.

Vi har hørt med norske menn og kvinner i motebransjen om hva deres forhold til parfyme er og fått dem til å avsløre sin signaturparfyme. Her er det Caroline Skjelbred, mote og skjønnhetsredaktør for ELLE, fortalte oss. 


Er du glad i parfyme? Hvor mange parfymer tror du du har cirka? Hva betyr parfyme for deg?

Jeg elsker parfymer! Basta. Jeg har ikke så mange, kanske 10,  fordi jeg går for signaturdufter til meg selv. Men noen ganger får jeg et infall og mååå finne en ny signaturduft, så kjøper jeg en ny og går lei av den også. Eller så bytter jeg i mellom de ulike jeg har. Alt er veldig dramatisk. Parfyme er veldig personlig. Du går med det rett på huden, den utvikler seg etter huden din og forandrer seg i løpet av dagen, og er helt annerledes fra person til person. Du kan ta lite eller mye. Hvis man tar lite blir det som en liten hemmelighet, og tar man mye så kan man ta over et rom med duften sin.

Hva er din signaturparfyme? Hvor lenge har du brukt den, hvordan fant du den, hva tror du den sier om deg?contfred129003698-nocolour

Akkurat nå er det Frederic malle Par Dries Van Noten, som er en unisex parfyme. Denne har jeg brukt i 3 år nå, siden jeg fant den i Dries Van Noten butikken i St Germain i Paris –det var kjærlighet ved første lukt! Den er unisex, så litt mann og litt kvinne… jeg har alltid sagt at jeg har en gay guy inni meg, så det er nok derfor jeg liker unisex parfymer. Hehe.

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Hvis du skulle laget din egen parfyme, hva/hvordan skulle den luktet? (Lov å bruke fantasien her)

Jeg elsker at den både er sexy og litt maskulin…den må være varm og samtidig litt puddret.. så jeg tenker musk, røkt lær, tabacco, kremet vanilje, mere musk igjen, sandalwood og patchouli… den skal være tung på huden, men lett..

 Har du et parfymeminne du vil dele? 
Jeg måtte skrive ned navnet på parfymen min til en mann jeg satt ved siden av på et fly. Han skulle kjøpe den til konen sin fordi han mente at han ble kåt av lukten. Litt ekkelt der og da, men jeg ble en historie rikere i livet!

Les mer om parfyme:

Vår faste parfymeekspert forteller om folks parfymevalg og sin egen all-time favorite. 

Min singaturduft: Andreas Holzweiler

Siste saker

Mest lest nå
Les mer