Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Sesongens hotteste motekampanjer

På denne tiden tikker kampanjene fra motehusene inn én etter én. Kolleksjonene treffer butikkhyllene og de gjør dermed alt i sin makt for å få deg til rette oppmerksomheten mot deres merke – og forhåpentligvis til å trekke kredittkortet.

De henter inn verdens beste motefotografer, supermodeller og prøver muligens å heve et par øyenbryn. Fra utenomjordiske reiser med besøk fra dinosaur-tiden, til søppeldynga og «crazy cat ladies» – her er sesongens hittil beste kampanjer:

Stella McCartney AW17

Stella McCartney har lenge vært en forkjemper for en bærekraftig klesindustri. Designeren bruker alltid vegetarisk skinn og velger miljøvennlige materialer. Derfor er det kanskje ingen overraskelse at kampanjen for høst- og vinterkolleksjonen til det britiske merket setter søkelyset mot forbrukerkulturen. Den er fotografert på en søppeldynge i Skottland, hvor modellen poserer foran mengder av skrot. Kampanjen er laget i samarbeid med kunstneren Urs Fischer og fotografert av Harley Weir.

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood AW17/18

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood sin høstkampanje er fotografert av Juergen Teller. Westwood selv er en del av kampanjen – noe som ikke er uvanlig. Om gjengen koste seg på settet er i hvert fall ingen hemmelighet. Da det er vanskelig å gjenfortelle, her er beskrivelsen bak inspirasjonen:

«Inspirasjonen var en strålende jente som fisker i det sølete vannet i elva Danube. Bortsett fra å fange mange skatter, klarer hun endelig å dra seg opp fra gjørma og bli med familien sin til den meksikanske grensa. Sammen nyter de mange delikatesser som faller ned fra muren på tallerkenene deres av porselen. Heldigvis er Buddhaen med et lurt smil og en sykepleier fra Thailand der for å se til at ikke festen går av skaftet».

Se hele kampanjen her.

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood aw17/18

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood aw17/18

Givenchy SS18

I mars ble det klart at Clare Waight Keller, tidligere sjefsdesigner hos Chloé, skulle ta over roret hos Givenchy etter Riccardo Tisci. Hennes debutkolleksjon for det franske motehuset er SS18 som vil bli presentert under Paris Fashion Week. Men nå har de sluppet en liten smakebit av hva vi har i vente med en kampanje fotografert av Steven Meisel. Modellene Saffron Vadher, Meghan Roche, Elias Bouremah og Kolton Bowen poserer sammen med en gjeng kosete katter – og ja, halsbåndene kattene har på seg er signert Givenchy og vil bli til salgs.

Givenchy SS18

Givenchy SS18

Miu Miu AW17

Miu Miu har hentet fram en rekke ulike talent i sin seneste regnbuefargede kampanje. Alt fra Adwoa Aboah til Kate Moss pryder bildene fotografert av Alasadir McLellan. Miuccia Prada har tatt utgangspunkt i den sørlige delen av USA, med inspirasjon fra jazzens hovestad New Orleans. Kolleksjonen er preget av retro fuskepels, sterke farger og glamour.

Miu Miu AW17

Miu Miu AW17

Gucci AW17

Tidligere i år ble det stor ståhei rundt Aliens-kampanjen til Gucci. Nå drar det italienske motehuset med Alessandro Michele det utenomjordiske enda lenger. Høstkampanjen til Gucci, fotografert av Glen Luchford, har hentet inspirasjon fra science fiction-filmer fra 50- og 60-tallet som «Creature from the Black Lagoon» og «Forbidden Planet».

I tillegg til kampanjebildene finnes det en liten kortfilm. Se den her.

Gucci Aw17

Gucci Aw17

Gucci aw17

Chanel AW17

For høstkolleksjonen i år har Karl Lagerfeld blitt inspirert av romfart, noe som viste seg tydelig på visningen under Paris Fashion Week da en diger rakett prydet showet. I kampanjen som nettopp har blitt lansert følger de samme tema med en monokrom og ren stil med hint av sølv. Chanel har bringet inn Lily-Rose Depp og Cara Delevingne, som egentlig har uttalt at hun skal legge modellyrket på hylla til fordel for å fokusere på nye veier. Men hvem sier vel nei til selveste Karl? Kampanjen er fotografert av sjefen selv, noe som ser ut til å bli en vane for den tyske designeren.

Chanel AW17

Chanel AW17

 

Toppbilde: Chanel AW17

Les også: Åtte ting du må vite om Vogues nye sjefsredaktør

Siste saker

Mest lest nå
Les mer