Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Åtte ting du må vite om Vogues nye sjefsredaktør

Edward Enninful blir den første mannlige sjefsredaktøren som skal styre skuta til britiske Vogue.

I januar ble det kjent at Alexandra Schulman, som har sittet på tronen i 25 år, skulle forlate stillingen. Noen måneder etter ble det annonsert at Edward Enninful er hennes arvtaker. 1. august tar Enninful sine kreative tanker med til det anerkjente motemagasinet.

Her er åtte ting du må vite om Vogues nye sjefsredaktør:

1. Han startet karrieren sin som modell. Enninful er født i Ghana, og oppvokst i London. Hans første steg inn i motebransjen var i en alder av 16 år, da han ble scouted av Simon Foxton. Hans modellkarriere varte i et par år før han bega seg ut på andre ting i bransjen.

2. Han var det den yngste moteredaktøren i verden. I en alder av kun 18 år, i 1991, ble Enninful moteredaktør i i-D Magazine. Han startet hos det engelske magasinet ved å assistere grunnleggerne Trish og Terry Jones, og ble etter hvert forfremmet fordi han var det man kaller et naturtalent.

3. Han står bak noen banebrytende ideer. Enninful har vært fast bidragsyter i både Vogue Italia og USA. Spesielt Italia, hvor avdøde Franca Sozzani var i spissen, stod han for flere ting som har skrevet seg inn i motehistorien. Blant annet var han mannen bak «the black issue» i 2008 som kun inneholdt svarte modeller. Utgaven ble så suksessfull at Condé Nast måtte printe 40 000 nye kopier.

4. Han går fra stillingen som kreativ leder i W Magazine. Enninful ble kreativ leder i W Magazine i 2011 . Han var et frisk pust i magasinet, og bidro til å øke omsetningen betydelig. Han stod for magasinets mer risikable forsider, slik som Kate Moss utkledd som nonne i 2012 og Nicki Minaj som fransk prostituert fra 1800-tallet i 2011.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

5. Han har også gjort en del kommersielle jobber. Enninful har ikke bare jobbet på det redaksjonelle planet, han har også jobbet med flere merkevarer med deres reklamekampanjer og motevisninger. På CV´en har han blant annet Comme des Garcons, Dior, Calvin Klein, Lanvin og Giorigio Armani.

6. Han har mottatt flere prestisjefylte priser. I fjor ble Enninful tildelt OBE (Den britiske imperieordenen), som gir belønning for sivil og militær innsats, for hans bidrag til en mer mangfoldig motebransje. I 2014 fikk han også The Isabella Blow Award for Fashion Creator på The British Fashion Awards.

7. Han bringer inn stjernelag til Vogue. Selv om Enninful ikke offisielt går inn i stillingen før 1. august har han allerede gjort en del grep. Han har blant annet gitt avkall på flere personer som har jobbet i magasinet i mange år, blant andre moteredaktør Lucinda Chambers som i etterkant gikk hardt ut mot Enninful i en krass artikkel i Vestoj.  Samt hentet inn nye forsterkninger hos vennene Naomi Campbell og Kate Moss.

8. Han har kurert skrekken for hunder. Til slutt en liten fun fact. Enninful har alltid vært redd for hunder, men ble kurert under en hypnose. Noen få måneder etter skaffet han seg Boston Terrieren Ru, som på grunn av sin kjente «far» har fått bli en del av moteverdenen opptil flere ganger. Bikkja har til og med sin egen profil på Models.com.

Les også: Fire motedokumentarer å glede seg til

Siste saker

Mest lest nå
Les mer