Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Serier og filmer å binge i påsken
Fra Killing Eve.

Serier og filmer du kan streame i påsken

7 serier og filmer perfekt for påsken.

Mange forbinder påsken med alt fra skiturer og Kvikk-Lunsj til bok og påskeegg i solveggen. Men den er også høytid for tv-binging – og aller helst av det litt nervepirrende slaget. Det passer godt når vi uansett alle tilbringer langt mer tid hjemme.

Våre venner i 730.no tipser om årets påskekrim.

Her er 7 serier og filmer du kan streame i påskeferien.

Fargo

Har du ikke sett Fargo enda, er det virkelig på tide. Opprinnelig inspirert av det fiktive universet fra spillefilmen med samme navn fra 1996, skrevet og regissert av Coen-brødrene Joel og Ethan, har Fargo utviklet seg til fire sesonger.

Serier og filmer å binge i påsken
Chris Rock som gjengleder. Foto: Matthias Clamer/FX

Fjerde sesong hadde premiere i høst. Satt til Kansas City i 1950, følger vi med på gjengopprøret mellom en familie svarte amerikanere med komiker og fremragende skuespiller Chris Rock i rollen som gjengleder, og den italienske mafiaen med Jason Schwartzman som usikker, men maktsugen boss.

Fargo sesong 4
Jason Schwarzman som mafiaboss. Foto: Matthias Clamer/FX

I tillegg møter vi en noe tvilsom sykepleier som vikler seg inn i et nett av merkelige overbevisninger og ondskapsfulle handlinger.

Serier og filmer å binge i påsken
Den ondskapsfulle sykepleieren Oraetta Mayflower. Foto: Matthias Clamer/FX

Men se de tre andre sesongene også. I sesong 2 lagt til 70-tallet spiller Kirsten Dunst den fantastiske frisøren Peggy, gift med slakter-assistenten Ed, spilt av Jesse Plemons – som faktisk ble ektemannen hennes i det virkelige liv etter filminnspillingen. Hett tips: Se sesong 2 først, før du ser sesong 1. Du skjønner hvorfor etter du har gjort det. På HBO Nordic.

Lady Gucci: The Story of Patricia Reggiani

Mens vi venter på spillefilmen om bestillingsdrapet på Gucci-sjefen Maurizio Gucci, med Lady Gaga i hovedrollen, varmer vi opp med dokumentaren om ekskona som bestilte drapet, Patrizia Reggiani.

Lady Gucci
Patrizia Reggiani drepte eksmannen Maurizio Gucci. Foto: Discovery+

Også kjent som Lady Gucci, snakker hun i denne dokumentaren ut om sin kjærlighet til eksmannen, hvordan de møttes og om deres ekstraordinære liv i sus og dus. Men også om en fattig barndom og oppvekst, og hvordan Maurizio svek henne da han forlot henne til fordel for elskerinnen sin.

Drapsetterforskere, advokater, eksvenninner av Reggiani og sosietetsvenninner er alle med og maler flere nyanser av et helt spesielt familiedrama. På Discovery+.

Deadly Illusions

Kristin Davis, kanskje best kjent som Charlotte i Sex & The City spiller i denne helt ferske Netflix-filmen, som allerede er på topp 10-listen hos strømmegiganten.

Serier og filmer å binge i påsken
Deadly Illusions. Foto: Netflix

I denne filmen som betegnes som en «sensuell thriller», sliter en bestselgende forfatter med skrivesperre og ansetter en ung, vakker og tilsynelatende uskyldig barnevakt for barna sine. Men så starter også trøbbelet. På Netflix.

Serier og filmer å binge i påsken
Deadly Illusions. Foto: Netflix

The Flight Attendant

De fleste forbinder nok Kaley Cuoco med rollen som Penny, girl-next-door-naboen til Leonard og Sheldon i Big Bang Theory. Er det egentlig mulig for henne å spille noe annet?

The Flight Attendant
Kaley Cuoco som flyvertinne med hangover. Foto: Phil Caruso/HBO Nordic

Svaret er ja. Beskrevet som et komediedrama, hadde serien premiere på tampen av 2020, og er allerede blitt fornyet for en andre sesong. Flyvertinnen Cassandra Bowden, spilt av Cuoco, våkner opp på hotellrommet sitt i bakrus etter en fuktig kveld og onenight stand – med et lik ved siden av seg. Og med blackout, selvfølgelig. På HBO Nordic.

The Great

2020 bød på ekstremt mange høydepunkter – seriemessig. Kanskje nettopp derfor kom The Great i skyggen av Netflix-suksesser som Emily in Paris og Bridgerton.

På tide å rette på det.

Serier og filmer å binge i påsken
Elle Fanning som Katarina Den Store. Foto: Ollie Upton/Hulu

I det satiriske periodedramaet The Great får vi være flue på veggen når Katarina Den Store, spilt av Elle Fanning, koker sammen lumske planer for hvordan ta over makten i Russland på 1700-tallet.

Serier og filmer å binge i påsken
Nicholas Hoult spiller en ganske kjip russisk tsar. Foto: Nick Wall/Hulu

Serien har en fantastisk miks av veldig svart humor, råfine kostymer og en nervepirrende drapsplan, som gjør denne til den perfekte serien å binge en påskekveld.

Også er det skikkelig fint, moderne soundtrack. Coveren av Leonard Cohens Bird on the Wire vil gå på repeat ut påsken. På HBO Nordic.

The Great
The Great. Foto: Nick Wall/Hulu

Twin Peaks

Kultserien over alle kultserier. Nå som både 80- og 90-tallet er tilbake i motebildet, er det seriøst på tide å børste av det kanskje mest ikoniske verket som ble lagd i 1990 til 1991. For alle trendene som er tilbake, finner du i Twin Peaks. Fra flanellskjorta knytt rundt hoftene med skinnjakke til rutete miniskjørt, rouge i kinnene og chunky strikkegensere. Mye strikkegensere.

Twin Peaks
Kyle MacLachlan som agent Cooper. Foto: HBO Nordic

Du kjenner sikkert Kyle McLachlan igjen fra rollen som Trey i Sex & The City. En purung, kaffetørst og donutsugen agent Cooper gjør imidlertid at du kommer til å gå rundt og vise tommel opp resten av våren. Han ankommer småbyen Twin Peaks for å løse mordet på prom queen Laura Palmer, som er blitt funnet i en plastsekk.

Twin Peaks
Twin Peaks føles ganske moderne i 2021. Foto: HBO Nordic

Twin Peaks har alt – den har (helt objektivt altså) både spenning og nervepirrende scener, med innslag av det overnaturlige, romantikk og til og med humor. Et mesterverk fra filmgeni David Lynch. Kjenner du ikke til navnet, er det bare å stille seg i skammekroken med én gang. På Viaplay fra tirsdag.

Killing Eve

I påvente av fjerde – og etter ryktene siste sesong – er det helt på sin plass å binge hele Killing Eve på nytt.

Serier og filmer å binge i påsken
Villanelle har mange fantastiske moteøyeblikk. Her i Molly Goddard. Foto: HBO Nordic

Jodie Comer fengslet de aller fleste HBO-tittere i rollen som den motegale leiemorderen Villanelle, like kjent for sin fantastiske garderobe og perfekte, glødende hud, som for sitt kalde drapsinstinkt. Fikk du med deg at hun faktisk får sitt eget mote- og beautymerke?

Og her er Villanelles beautyhemmeligheter.

En faktisk skikkelig morsomt katt-og-mus lek med smågale etterforsker Eve. På HBO Nordic.

Killing Eve
Sandra Oh i rollen som Eve. Foto: HBO Nordic

Les også: Gladnyhet for Bridgerton-fansen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer