Avslører Killing Eve-stjernens hudpleietriks

Killing Eve. Foto via Vogue Paris

Dette er Killing Eve-stjernens hudpleiehemmeligheter

Men har det egentlig noe for seg?

Har du sett på BBC-serien Killing Eve, har du helt sikkert bitt deg merke i en av hovedrollene, leiemorderen Villanelle spilt av Jodie Comer, og hennes fantastiske garderobe. Enten det er den rosa tylldrømmen signert Molly Goddard, den mønstrede powersuiten fra Dries Van Noten, blusene fra Chloé eller haute couture fra Alexander McQueen. Og den glødende huden hennes da.

Jasmina Vico jobber som hudpleier, og fokuserer på å kombinere holistiske metoder som ansiktsmassasje, med high tech-duppeditter og laser for å gi kundene sine, deriblant Jodie Comer, glødende hud. Eller som hun selv sier til britiske Vogue: the Vico Glow.

Her er hennes beste tips og triks:

Avslører Killing Eve-stjernens hudpleietriks
Villanelle spilt av Jodie Comer. Foto via The Guardian
Forstå huden din

– Når jeg møter en kunde første gang, prøver jeg å forstå huden deres. Ikke bare ved å se på den, men også ved å ta livsstilen deres i betraktning; genene, matvanene – alle faktorer som ligger til grunn for hudhelse. For meg handler det ikke bare om å eliminere hudproblemer med behandlinger. Det handler om å finne ut av årsakene, sier hun til Vogue.

Sammenheng er nøkkelen

– Hudsyklusen vår er på 28 dager, så hvis en kunde kommer til meg én gang i måneden, er det optimalt. Men jeg har også kunder som besøker meg hver uke. Igjen så handler alt om hva som er problemet, tiden man har til rådighet og hvordan huden responderer på behandlingene. Vi er alle forskjellige, så det finnes ingen fasitsvar.

Lasere er mangesidige hud-vidundere

– Jeg har ulike maskiner og duppeditter, men det avhenger av hva jeg behandler. Men for all foryngelse av hud bruker jeg laser. Hva slags type avhenger av hvilket lag av huden jeg sikter mot og hvor dypt jeg ønsker å gå. De kan brukes for å booste kollagen, noe flere av kundene mine er interesserte i.

Før en rød løper eller et event

– Søvn er essensielt! Men hvis man er gira og har nerver som gjør det umulig, kan jeg fremdeles få det til å se ut som man har sovet åtte timer ved hjelp av lymfedrenasje som er massasje av ansiktet, masse deilig dypt-penetrerende fuktighet, og kanskje laser for plumping eller fasthet.

Avslører Killing Eve-stjernens hudpleietriks
Foto via The Guardian
Innsiden like viktig som utsiden

– Jeg vokste opp i Kroatia nær havet og var mye utendørs, så jeg blir dratt mot plantebaserte produkter som tar vare på huden og bakteriene. En sunn mage og flora er lik en sunn og frisk hud. Og selv om vi har visst lenge at tarmbakteriene våre er viktige for ernæringen og påvirker helsen vår, er forståelsen av hudens bakterieflora mer i utvikling.

– Vi er alle unike og bør få råd fra ernæringseksperter. Men jeg har funnet ut at å inkludere pre- og probiotika i kostholdet, som pickles, surkål, kimchi og kefir, kan funke veldig bra. Det er viktig å unngå inflammasjon så langt det lar seg gjøre. På den måten har vi bedre muligheter for å få og vedlikeholde optimal hudhelse.

Vedlikehold en smart hudpleierutine

– Produktene jeg anbefaler klientene mine – og dette er en liste som funker på nesten alle – er produkter med C-vitamin, fuktighetsgivende produkter, høy solfaktor med UVA/UVB-beskyttelse og retinol, avhengig av hudtypen din, alder og gener.

– Alle behandlingene og produktene er skreddersydd hvert enkelt hudproblem, så jeg mikser og matcher, men jeg elsker merker som Skinceuticals, Medik8, Dermaceutic og ZO Skin. Og selvfølgelig cleansers, eksfolierende produkter og masker. Og ikke glem masse vann!

Men har dette egentlig noe for seg?

– For meg er ikke dette vås – dette er vaner jeg praktiserer selv. Å gå til hudpleie hver måned gjør jeg ikke, men Self Care Sunday er noe jeg har begynt med, sier Silvany Bricen, beautyblogger på Silvany.no til Melk & Honning.

– Huden er vårt største organ, og det organet som får næring når andre indre organer har dekket sitt. Derfor vil dårlige matvaner, stressende liv, og mangel på riktig pleie komme til syne. Men det hjelper lite å gjøre «alt rett», om det blir stress og tvangspreget, sier hun og fortsetter;

– Tenk at du skal ta vare på huden din ved å la den svette regelmessig, så du hjelper utskillelsen av avfallsstoffene som samler seg opp. Dessuten, når lykkehormonene svirrer inni deg får du bedre fokus på hva som føles godt for deg, og ikke hva en superstjerne med tilgang til alt gjør, avslutter hun.

Silvany Bricen.

Les også: «Glasshud» trender, men er det egentlig innafor?