Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Seks høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

 Etter flere dager med visninger, presentasjoner, messer og jakt etter det neste streetstyle-motivet kan danskene puste lettet ut etter en vellykket moteuke.

Copenhagen Fashion Week er Nordens største og tiltrekker seg mest internasjonal presse og innkjøpere – og er det norske motefolkets favoritt.

Vi guider deg gjennom de beste visningene fra moteuken i København hvor de presenterte sine SS18-kolleksjoner:

Saks Potts

Foto via Vogue Runway

Saks Potts er drevet av Barbara Potts og Catherine Saks som fortsatt er i begynnelsen av 20-årene. De danske designerne har fokus på at mote skal være gøy og fargerikt og er mest kjent for de store statement-jakkene sine. Visningen ble åpnet av jetsetter Catherine Alexandrine Danneskiold-Samsøe med en rosa fluffy kåpe og store solbriller. Den danske celebriteten var perfekt til å starte showet da inspirasjonen bak kolleksjonen var turisme og en tur langs strandkanten.

Astrid Andersen

Foto via Vogue Runway

Astrid Andersen er basert i London, men viser likevel damekolleksjonen under Copenhagen Fashion Week. Den danske designeren, som nylig annonserte et samarbeid med artisten M.I.A, har tidligere fokusert på herre og viste sin første damekolleksjon for høst- og vinter 17. Denne andre kolleksjonen med kvinner i sentrum bringer hun videre sitt kjente sporty uttrykk som hun mikser med mer feminine detaljer som velur, blonder og spennende snitt.

Cecilie Bahnsen

Foto via Vogue Runway

Skulpturelle silhuetter er en av kjennetegnene til det danske merket drevet av Cecilie Bahnsen. Hvert plagg er håndlaget med tradisjonelle teknikker og detaljer og unike materialer står i fokus hos Bahnsen som er nominert til luksusgiganten LVMH sin årlige kåring av unge «up and coming» designere. I ordentlig dansk stil var hver look teamet opp med høye hvite sokker og sneakers for å få en mer avslappet følelse, samt musefletter.

Ganni

Foto via Ganni

Familiedrevne Ganni, med kreativ leder Ditte Reffstrup i spissen, har blitt en av de mest kjente danske merkene. Kolleksjonen viderefører forrige sesong sitt tema med fokus på samhold og skape dialog. Med navnet «Global Citizen» har designeren tatt utgangspunkt i sine mange reiser jorden rundt og skal representere en ekte verdensborger.

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

Les intervju med designeren her.

Stine Goya

Foto: Helle Moos

Stine Goya feirer 10 årsjubileumet med denne kolleksjonen. Den danske designeren fortsetter sitt fargerike univers med signaturfargene rosa, fersken og gull. SS18 har fått navnet «flashback forward» er inspirert av både fortiden og fremtiden hvor feminine kjoler og kimonoer møter mer maskuline snitt og detaljer.

Holzweiler

Foto: Victor Jones

Den norske merket Holzweiler viste for første gang utenfor Norges grenser denne sesongen. For designertrioen som består av Andreas og Sussane Holzweiler og Maria Skappel Holzweiler var det et naturlig valg å ta da de satser på et mer internasjonalt marked. Kolleksjonen som ble vist i den danske hovedstaden tok utgangspunkt i bestemødrene deres, og alt fra print til kvaliteten på klærne tok inspirasjon fra den eldre generasjonen.

Les intervju med designerne her.

Hovedbilde: Holzweiler (foto av Akam1k3) og Astrid Andersen

Les også: 6 høydepunkter fra herremoteukene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer