Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
nå slutter de i vogue scandinavia
Foto: Instagram/@celineaagaard_ & @marianne_theodorsen & @rawdis

Tre av fire nordmenn slutter i Vogue Scandinavia

– Holdt ikke den standarden som jeg mener Vogue bør ha.

Gleden var for mange moteinteresserte stor da det ble kjent i 2020 at en skandinavisk utgave av Vogue var på vei. Med svenske Martina Bonnier som sjefsredaktør, skulle resten av redaksjonen bestå av medarbeidere fra Stockholm, København, Helsingfors og Oslo.

Nesten et år senere kunne magasinet avsløre at fire nordmenn hadde fått jobb i magasinet. Rawdah Mohamed ble utnevnt som moteredaktør for Norge, Marianne Theodorsen som handbag expert, Celine Aagaard som sustainability expert og Betty Bachz fikk rollen som eyewear expert.

I august 2021 lanserte magasinet førsteutgaven.

«Nesten stereotypisk korrekt der det må», kunne moteteoretiker si om magasinet.

Nå slutter tre av fire nordmenn i Vogue Scandinavia.

Rawdah Mohamed har sluttet som moteredaktør for Norge i magasinet.

– Jeg følte at den kreative visjonen vi først hadde ikke var der lenger. Vi holdt ikke den standarden som jeg mener Vogue og en Condé Nast-publikasjon bør ha, sier Rawdah Mohamed til Melk & Honning.

Hun synes at folk «ikke så forbedringspotensiale og at alle var fornøyde».

– Teamet var heller ikke optimalt – ting ble veldig hemmeligholdt og jeg fikk sjeldent beskjed om hva som foregikk, fortsetter hun.

– Jeg liker at det er lav terskel for å si fra, at man legger mye arbeid i å ha et godt samarbeid og synes det er veldig viktig at alle i teamet bidrar.

Rawdah Mohamed
Rawdah Mohamed gikk fra å være modell og aktivist til å også bli moteredaktør. Foto: Instagram/@rawdis

Selv om den første utgaven ble lansert i august 2021, startet hun i jobben i fjor vinter.

– Jeg var veldig fornøyd med den første utgaven, og alle jobbet veldig hardt og var enige om at vi måtte naile dette. Men mot november følte jeg at jeg ikke blir hørt og tenkte at det var på tide å gå en annen vei.

Les også
Oslo-konseptet Sorgenfri utvider og satser på vintage

Avgjørelsen om å si opp i januar var derfor ikke vanskelig for henne å ta.

– Jeg følger alltid magefølelsen. Hvis ting føles riktig for meg, bruker jeg ikke lang tid på å gruble over det. Det er en viktig jobb og en høy stilling, og å gi den fra seg kan være vanskelig.

– Jeg gikk ikke inn i rollen fordi det er en stor motepublikasjon, men fordi jeg mener at vi har noe å vise frem her i Norge. Det er et gigantisk potensiale for hele Skandinavia, men når jeg ikke får oppfylt mine arbeidsmål, var det ingen grunn for meg å være der.

Tiden hennes i magasinet synes hun har vært veldig bra og hun har fått utfolde seg kreativt – til et visst punkt.

– Det beste av alt var alle prosjektene jeg fikk være med på her i Norge, og alle talentene og historiene deres som jeg fikk fortelle. Dette er fine relasjoner å ha, og det er ikke slik at de forsvinner selv om jeg ikke har den posisjonen lenger i magasinet.

rawdis
Nå ser hun frem til nye prosjekter. Foto: Instagram/@rawdis

Hva kommer du ikke til å savne?

– Begrensningene. Det at man ikke hadde lik visjon som i starten og at jeg hele tiden måtte overbevise sjefen om at ideene mine var bra nok, sier Rawdah og legger til;

– Jeg vil alltid bli bedre og holde en viss standard og jeg vil konkurrere med de beste i bransjen. Jeg gleder meg til å være 100 prosent fri.

Hvem som vil ta over rollen som moteredaktør for Norge i magasinet, vet hun ikke.

Les også
Nå er det Zany Granny Chic som gjelder

Hva skal du gjøre nå?

– Jeg har alltid noe på gang. Dette er ikke en stopper for meg, og jeg tenker at livet er mye mer enn bare jobben jeg gjør.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Vogue Scandinavia (@voguescandinavia)

Hun er imidlertid ikke den eneste som har sluttet i Vogue Scandinavia.

Også Celine Aagaard slutter som bærekraftsekspert i magasinet.

– Som gründer og daglig leder i Envelope1976 er fokuset dedikert til 100 prosent å fremme en bærekraftig vekst for selskapet Envelope1976 AS. Noe som krever all min tid og kapasitet fremover, sier Aagaard til Melk.

– Så håper jeg å kunne fortsette å inspirere til en mer bærekraftig og transparent bransje gjennom både egne og andres kanaler, og samtidig framsnakke andre aktører i bransjen som gjør seg bemerket innen innovasjon og bærekraft.

celine aagaard
Celine Aagaard. Foto: Instagram/@celineaagaard_

Marianne Theodorsen gir seg også som handbag expert i Vogue Scandinavia.

– Jeg synes det har vært en fantastisk erfaring og en utrolig spennende utfordring, sier Theodorsen til Melk.

– Dessverre har det vært vanskelig å kombinere med min utrolig varierende timeplan, og jeg synes det ble utfordrende å holde et høyt nivå på det jeg skulle levere inn.

marianne theodorsen slutter i vogue scandinavia
Marianne Theodorsen slutter også. Foto: Instagram/@marianne_theodorsen

Ryktene vil ha det til at blant andre Natalie Salmon skal ha sluttet som digital editor, Tom Pattinson som managing director, Sophia Roe som fashion editor Denmark og Konca Aykan som fashion director.

Melk & Honning har vært i kontakt med Vogue Scandinavia, som ikke ønsker å kommentere personal/HR-saker i media.

Les også: Kjøper vi egentlig magasiner lenger?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer