Vogue Scandinavia

Foto: Faksimile fra Vogue US

Nå kommer Vogue Scandinavia

Og dette er sjefredaktøren.

Verdens største motemagasin får en skandinavisk utgave.

Det var D2 som først omtalte saken her hjemme torsdag. De har intervjuet Martina Bonnier som blir sjefredaktør for Vogue Scandinavia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller at det amerikanske forlaget Condé Nast, som har lisensen på Vogue, kontaktet henne for å høre om hun ville være med på å lage en skandinavisk utgave av magasinet.

Det som blir den 28. utgaven av det globale motemagasinet lanseres i 2021 med Bonnier i sjefsstolen.

Fokus på «det vi er gode på i nord»

Vogue Scandinavia skal ha seks utgaver i året og et stort fokus på nett. Størstedelen av redaksjonen vil være i Stockholm med medarbeidere også i København, Helsingfors og Oslo.

Alt skal være på engelsk for et internasjonalt publikum. Bonnier forteller til D2 at Vogue Scandinavia skal ha fokus på «det vi er gode på i nord» slik som miljøarbeid, likestilling og store talenter innen mote og skjønnhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I mange år nå har skandinavisk design og regionens unike kulturer vært en kilde til inspirasjon for folk over hele verden, sier Wolfgang Blau, COO i Condé Nast International i en uttalelse.

– Vogue vil fremheve det beste av skandinavisk mote ledet av sjefredaktør Martina Bonnier. Gjennom hele hennes karriere har hun vært en ledende stemme i industrien, og jeg er stolt over å ønske henne velkommen til teamet.

– Jeg er spent på å lansere Vogue Scandinavia nå som motebransjen står foran enorme endringer. Den nordiske regionen er en foregangsregion når det kommer til å tilpasse seg trender innen kultur og teknologi raskt, og går i bresjen for bærekraftig mote. Vogue Scandinavia vil lansere med denne tilnærmingen til mote samtidig som vi skal utforske nye og innovative teknologier. Jeg er begeistret for at Skandinavia nå endelig har sitt eget Vogue. Jeg gleder meg til å dele mer om den nordiske livsstilen og de fantastiske kreative talentene denne regionen har, sier Martine Bonnier.

Bonnier er et kjent navn i den skandinaviske motebransjen. Hun var sjefredaktør for det svenske motemagasinet Damernas Värld i åtte år, og har figurert hyppig i media. Hun har også skrevet flere bøker om mote.

Les også: Hvor mange skjønnhetsmagasiner er det behov for i Norge?