Rasistiske fans ut mot Fred Perry

Foto: Instagram/@fredperry

Rasistiske fans boikotter kultmerke

Ufrivillig forbundet med politisk høyrevridde.

Mangfold i form av blant annet ulike etnisiteter, kjønnsidentiteter og alder har kommet mer og mer på banen i motebransjen de siste årene, gudskjelov. Men dessverre har industrien fremdeles en lang vei igjen å gå også.

Nylig gikk en gjeng rasistiske fans hardt ut mot Fred Perry.

På Twitter luftet de tankene sine rundt det britiske kultmerkets reklame med mørkhudede modeller, som tydeligvis ble for hard kost.

En Twitter-bruker med en nå lukket profil, postet flere bilder av Fred Perry sine modeller, og skrev at han «ikke lenger var en kunde hos merket». Andre oppfordret til boikott av klesmerket og skrev at de kom til å kaste Fred Perry-klærne sine, ifølge Dazed & Confused.

Merket kjent for sine fargerike kortermede polotrøyer med striper på kragen og ermene, ble lansert i 1952 av tennisspilleren med samme navn. Siden den gang har flere ulike britiske subkulturer brukt skjortene, blant annet Mods, Ska og Skinheads. Alle er kjent for multi-etnisiteter og multikulturelle bevegelser.

Sistnevntes holdninger ble imidlertid på 70-tallet delt i to, hvor den ene gruppen ble politisk høyrevridde – og fortsatte å bruke de ikoniske poloskjortene.

Rasistiske fans ut mot Fred Perry
Foto: Instagram/@fredperry

Fred Perry har ikke kommentert Twitter-bråket enda, men adresserte i 2017 tendensen til at rasistiske bevegelser bruker skjortene.

– Fred var sønn av en arbeiderklasse-sosialist som ble en verdenskjent tennis champion i en tid hvor tennis var en elitistisk sport. Han startet selskapet sammen med en jødisk businessmann fra Øst-Europa. Det er en skam at vi i det hele tatt trenger å svare på slike spørsmål. Nei, vi støtter ikke idealene eller gruppene som du snakker om. Det går imot være synspunkter og menneskene vi jobber med, sa John Flynn i Fred Perry til GQ den gang.

Les også: Gucci-designeren om rasisme-kontroversen