Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Raser mot Vogue Hong Kongs Gigi Hadid-cover

Måtte fjerne Instagram-bilde etter massiv kritikk.

Det har vært stor spenning knyttet til den aller første utgaven av Vogue Hong Kong.

Rett før helgen postet den kinesiske utgaven av motemagasinet sitt første cover på Instagram med den amerikanske modellen Gigi Hadid og den kinesiske modellen Fei Fei Sun skutt av den britiske motefotografen Nick Knight.

De to er kledd i Chanel haute couture og pryder tre ulike covere; ett sammen og ett hver for seg.

Coveret med Hadid alene ble ikke tatt spesielt godt i mot. I 2017 ble modellen anklaget for rasisme etter at hun i en video på Snapchat holdt en Buddha-formet småkake opp mot ansiktet mens hun myste med øynene. Siden har hun ikke stått i særlig høy kurs i Kina.

Les også: Står Bella Hadid bak (f)insta-kontoen alle snakker om? Og er det egentlig greit?

Etter en rekke negative kommentarer valgte motemagasinet å fjerne bildet av Hadid-coveret fra sin Instagram-konto.

Dette er Gigi Hadid-coveret som fikk kritikk. Bildet er nå fjernet fra Vogue Hong Kongs Instagram.

Det er ikke første gang Gigi Hadid får rasismekritikk. I fjor måtte hun legge seg flat etter å ha blitt beskyldt for «blackface» på coveret av italiensk Vogue. Det samme skjedde da hun i 2015 poserte for motemagasinet i en rekke ulike afro-parykker. Og da hun stilte i hijab på coveret av den aller første utgaven av arabiske Vogue.

Men heller ikke Vogue Hong Kong-coveret med kinesiske Fei Fei Sun er helt uten kontrovers.

Sun pryder nemlig også de tre coverne av april-utgaven av Vogue China. Også her kledd i Chanel haute couture, og på ett av bildene i en kjole som er svært lik den hun har på coveret av Vogue Hong Kong. Cover-bildene ble postet på Instagram med bare 48 timers mellomrom. Det skriver avisa South China Morning Post.

Vogue Hong Kong til venstre og Vogue China til høyre. Den kinesiske modellen Fei Fei Sun er avbildet på begge i Chanel haute couture.

Hovedbilde via Vogue Hong Kong.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer