Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bella Hadid som Rebekka Harajuku
FINSTA? Har Bella Hadid et japansk alter ego? Foto via Instagram.

Står Bella Hadid bak (f)insta-kontoen «alle» snakker om?

Og er det egentlig greit?

Du har kanskje fått med deg at supermodell Bella Hadid har tilbragt de første ukene av april i Asia, nærmere bestemt i Shanghai, Kina før Tokyo, Japan (hun er også på coveret av Vogue Japans mai-utgave). Det har i alle fall hennes 17,4 millioner følgere på Instagram.

Forrige uke delte Hadid et bilde der hun med lys parykk poserer foran sin egen Dior makeup-kampanje i Tokyo med caption «Rebekka Harajuku til tjeneste». (Harajuku er et område i Shibuya i Tokyo, kjent for sin ungdomsmote og streetstyle). Kort tid senere dukket en Insta-konto med samme navn opp med flere bilder av Hadid med lys parykk.

Bilde via Instagram

Det har fått nettet og sosiale medier til å koke. For hvem er det egentlig som står bak kontoen der Rebekka Harajuku spiser, shopper og henger med venner i Tokyo. Kontoen har så langt bare syv innlegg, men allerede nærmere 19,000 følgere. Naturlig nok tror mange at Rebekka er Hadids alter ego, og at det er Hadid selv som står bak den såkalte finsta-kontoen (fake Insta). Hun har nemlig både nevnt den i sin Stories, i tillegg til at kontoen følger Hadid som en av fem.

Helt uproblematisk er det ikke, mener The Cut, som stiller spørsmål ved om det egentlig er ok å etterligne noen fra en annen kultur på denne måten. De viser til søster Gigi Hadid som i fjor fikk rasismekritikk etter at hun i en video på Snapchat holdt en Buddha-formet småkake opp mot ansiktet mens hun myste med øynene. Kun måneder før var hun i hardt vær etter å ha etterlignet Melania Trump under American Music Awards, som mange mente minnet mer om mobbing enn noe annet. Spørsmålet om kulturell appropriasjon er dessuten høyst aktuelt – for hvor går egentlig grensen for å låne fra andres kulturelle estetikk?

Les også
Blir Hailey Bieber sine sjokoladeglaserte donut-negler en av høstens største trender?

Åpningsbilde via Instagram

Les også: Turbanen er blitt trendy – ok å bruke eller kulturell appropriasjon?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer