Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gigi Hadid får «blackface»-kritikk

Legger seg flat etter Vogue-cover.

Coveret av den nyeste utgaven av italienske Vogue har fått sosiale medier til å koke. Det viser en i overkant solbrun Gigi Hadid i armene til modell Justin Martin.

Mange mener supermodellen nærmest er ugjenkjennelig på bildet. Nå beskyldes både hun og motemagasinet for «blackfacing» – igjen. 

Skjerdump via Instagram

Hadid, som selv delte coveret på sin Instagram-profil, har nå slettet bildet. Hun la torsdag ut en Instagram story-post der hun beklager ovenfor de som føler seg krenket.

«Dette er et bilde av meg på vei hjem fra shooten med italienske Vogue den 3.april. Dere kan se hvor mye selvbruning jeg hadde fått på meg på settet den dagen», skriver hun til bildet.

Hun forklarer videre at hun håper på forståelse for at det kreative uttrykket er mer eller mindre utenfor hennes kontroll som modell, og viser til fotograf Steven Klein, som står bak bildet, som ofte benytter seg av et slikt uttrykk.

«Men selv om jeg forstår Vogue Italias intensjoner her, ble det utført på feil måte, og bekymringene dere uttrykker er oppriktige. Denne er til dere som ble fornærmet over redigeringen av fargen på coveret. Vit at ting ville vært annerledes hvis min kontroll over situasjonen også var det», fortsetter hun.

«Det er reelle utfordringer knyttet til representasjon i motebransjen – og det er vår oppgave å ta disse utfordringene på alvor for å sammen jobbe mot en industri med større mangfold», avslutter hun.

Skjermdump via Twitter

Også Vogue Italia har kommet med en beklagelse. På sin Instagram skriver de: «I vår siste cover shoot av Steven Klein var visjonen å skape et beachwear-tema med en slags stilisert bronzing-effekt. Vi skjønner at resultatet har skapt debatt blant våre lesere, og vi beklager på det sterkeste dersom vi har fornærmet noen».

Det er ikke første gang verken Gigi Hadid eller Vogue har fått kritikk for kulturell appropriasjon.

I 2015 poserte supermodellen for Vogue Italia med en rekke ulike afro-parykker.

Hun fikk også kritikk for sitt cover for det som var den aller første utgaven av arabiske Vogue noensinne der hun har på en hijab.

Les også: Turban har blitt trendy – ok å bruke eller kulturell appropriasjon?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer