Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Er du lei perler? Da er ikke denne trenden noe for deg
Khaite. Foto via Vogue

Perler og strass i håret: Slik gjør du det

Få Gevir-Agnes’ beste tips til trendlooken.

Hårbøyler, hårspenner, scrunchies og sløyfer. Bruken av hårpynt og -tilbehør har skutt i været de siste årene, og det som en gang gjerne var forbeholdt små jenter, er nå blitt allemannseie og spottet på både influencere og moteinteresserte over hele verden i mange sesonger.

På catwalken under høsten SS20-presentasjoner hos designere og motehus som Simone Rocha, Chanel og Khaite dukket en ny type, ganske iøynefallende hårpynt opp. Også under årets award season gikk stjerner som Lucy Boynton og Charlize Theron for enkeltstående perler og strass festet i hårskillen, mens Scarlett Johanson pyntet hårfrisyren sin med de.

Slik får du til den nye hårtrenden
Lucy Boyton. Foto: Amy Sussman via Getty
Charlize Theron. Foto: Steve Granitz via Getty

– Gøy med noe annet enn bøyler og spenner

– Vi elsker denne looken, og det er så gøy at vi får leke oss med noe annet enn bøyler og spenner. Vi gleder oss til å kunne benytte perler i håret på noen av sommerens bruder og ved andre festligheter, sier Agnes Gulbrandsen hos Gevir i Oslo til Melk & Honning.

– Perler har vært brukt i håret av de store motehusene en rekke ganger. Akkurat som denne gangen, var det også sist gang Chanel som sto bak looken. De fleste hårtrender skapes under visninger før de endres til brukervennlige utgaver av hårstylistene.

Gulbrandsen kan bekrefte at det har vært mye hårtilbehør i trendbildet de siste par årene. For sommeren 2020 hadde mange av motehusene sine egne utgaver og tolkninger av trenden.

– Perlene til Chanel var det Sam McKnight som sto bak. Både i 2012 og nå for SS20 benyttet han seg av perler. Jenny Cho sto bak håret til Lucy Boynton og Scarlett Johansson under årets Oscar-utdeling. Hun er en av de beste når det kommer til hårstyling på rød løper. Vi i Gevir var på kurs med henne i Los Angeles i august, og er store fans av hennes arbeid, sier frisøren.

Scarlett Johansson. Foto: @jennychohair

Slik får du looken:

– Stener og perler får man kjøpt på hobbybutikker eller ved å ødelegge et gammelt smykke man ikke bruker lengre. Du kan kjøpe lim som ikke skader hår eller hodebunn i butikker hvor det selges parykker. I Oslo ville vi handlet våre produkter hos Ruths eller Bobbys. Det finnes også parykk-teip som du kan klippe små biter av. Disse er dobbeltsidige og fjernes enkelt ved bruk av hårspray.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Cecilia Teigen

– Extentions-lim for «kort tids tresser» er fint å bruke. Ta litt lim på undersiden, plasser perler eller stener og føn lett samtidig slik at tørketiden blir kortere. Bruker du lim finnes det en olje du får kjøpt som enkelt fjerner restene. Det produktet er modellenes verste mareritt.

– Mange perler og stener har et drillet hull tvers igjennom. Disse kan du tre på en spenne, en bobby pin eller upin som man kaller de. Da kan du enkelt plassere de strategisk – lag gjerne en liten krok på enden av spennen så du er sikker på at de ikke faller ut, tipser Gulbrandsen.

– Når man plasserer gjenstander i håret bruker man ofte nål og tråd. Da vet man med sikkerhet at de ikke vil falle ut. Bruk en tråd som matcher hårfargen, og gjerne en nål som er tykkere enn normalt så du ikke stikker deg.

Les også: Dette er trendene som vil prege beautybransjen i 2020

Siste saker

Mest lest nå
Les mer