Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Slik feirer moteprofilene påsken i år

Nok en koronapåske står for tur.

Forrige påske var vi sjokklammet over verdenssituasjonen og syntes det var sinnssykt å tenke på at vi ikke fikk reise på hytta. Ingen hadde vel da sett for seg at pandemien ville vare helt til neste påske. Men her står vi, ett år senere, og må nok en gang feire påske under diverse koronarestriksjoner.

Melk & Honning har tatt en prat med noen freshe moteprofiler for å høre hvordan deres påske ser ut i år.

– Jeg pleier å være påskeharen

På grunn av koronarestriksjonene for tiden, blir det bypåske på Janka Polliani og familien. De faste påsketradisjonene på hytta ryker i år.

Hvordan ser påsken din ut i år?

– Påsken i år er veldig annerledes. Vanligvis har vi alltid påskerenn på hytta, med quiz og premieutdeling og masse langrenn – og jeg er påskeharen, forteller Polliani.

– Både skole og AKS for barna er stengt, så det blir en lang uke der jeg skal forsøke å sjonglere mammarollen med jobb før de røde dagene. Ellers skal vi komme oss ut og bruke naturen med grilling og bål! Bypåske i seg selv er jo deilig, men jeg savner å kunne være med venner og familie.

Janka Polliani skal feire en annerledes påske med familien. (Foto: Instagram @polliani)

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Vi har et felles påsketre i bygården som hele nabolaget pynter hvert år. Inne har vi påskeegg og litt pynt på bordet, det blir ikke så heftig pynting.

Får du eller gir du bort påskeegg?

– Jeg gir bort påskeegg – og så stjeler jeg godis fra ungene sine!

Hva er et absolutt must i påskeegget?

– Det må ha smågodt og sjokolade.

Det blir bypåske for Janka Polliani i år. (Foto: Instagram @polliani)

Les også: Påskedigg: Julies matbloggs beste oppskrifter

– Klippekort på klemmer i egget

For Jonas Bråten, ble det rett og slett aldri til at han reiste tilbake til nedstengte Oslo etter nyttår. Hjemme hos familien i Kragerø er det ikke duket for noe særlig med påskeferie.

Hvordan ser påsken din ut i år?

– Fullt mulig jeg gjør det samme som alltid. Altså stå opp, trene, studere, jobbe – og så videre! Det blir ingen påskerenn, ingen afterski, ingen første påske i Oslo på meg. Mulig jeg arrangerer noe for meg selv her i Kragerø. Alene, ofc.

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Jeg var ganske sikker på at jeg hadde fast tradisjon i å få påskeegg. Men den ble visst avsluttet i år! Nå er det my duty å fortsette tradisjonen og gi bort et egg til en heldig.

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– I år slo jeg på stortromma og gjorde ingenting!

Hva er et absolutt must å ha i påskeegget?

– Personlig, MÅ jeg ha seigmenn og seigdamer i påskeegget. Men både jeg og den heldige som skal få påskeegg av meg i år liker et sunt kosthold, så jeg skal faktisk fylle det med grønnsaker – og et klippekort på 10 klemmer så fort det er lov.

– Jeg gjør alltid solid research på årets beste krim

Emilie Stordalen skal til fjells, men innimellom skiturer, lesing foran peisen og god mat blir det også en del jobb.

Hvordan ser påsken din ut i år?

– I år skal jeg feire påsken på Hafjell med kjæresten min, Jens. Der blir det forhåpentligvis lange skiturer og mye god mat. For tiden jobber jeg også med 4 hotellprosjekter som skal åpne til våren, så det blir nok også en påske med en god del jobb.

– Vanligvis samler vi hele storfamilien i ferier og høytider, og det blir det ikke noe av i år. Så jeg gleder meg veldig til vi kan samles på restaurant eller hotell igjen når dette er over, forteller Stordalen.

Emilie Stordalens påske innebærer både fjellhygge og jobb. (Foto: Instagram @emiliestordalen)

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Jeg gjør alltid solid research på årets beste krimbøker, og sparer de til påskedagene. Jeg er veldig glad i å lese, og gleder meg alltid til å sitte foran peisen og gi meg selv solid angst før jeg skal legge meg!

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Vi er veldig glad i å pynte med gåsunger inne, noe som er ironisk siden hele familien er allergisk. Og ikke lærer vi heller, for vi gjør det om og om igjen hvert år.

Får du eller gir du bort påskeegg?

– Jeg skal gifte meg i desember, så i år lagde jeg faktisk et stort påskeegg til hver av forloverne og brudepikene mine med hyggelig brev, sjokolade og noen søte små gaver inni. Det er nok de hyggeligste påskeeggene jeg har gitt noensinne.

– Ellers får jeg og mine to voksne brødre fremdeles påskeegg av mamma, som også er veldig kos.

Årets påskedestinasjon er Hafjell. (Foto: Instagram @emiliestordalen)

– Gleder meg til å stå på slalåm, det er mange år siden

Paolla Da Silva kan fortelle at påsken er en av høytidene hun liker aller best. Sammen med familien skal hun gjøre det beste ut av en påske full av restriksjoner.

Hvordan ser påsken din ut i år?

– Påsken min ser rolig ut på grunn av situasjonen. Jeg skal være med familien min, lage deilig middag sammen med dem, planlegge leker vi kan ha ute – og ikke minst skal jeg stå på slalåm, det er mange år siden sist. Det gleder jeg meg til.

– Jeg ville definitivt møtt vennene mine og kanskje reist bort om det var
mulig. Det er en veldig rar tid å være i akkurat nå så jeg prøver å gjøre det beste ut av det selv om man har noen nedturer her og der, forteller Da Silva.

Paolla Da Silva skal tilbringe påsken med familien. (Foto: Instagram @silvalot)

Les også: Melk tipser: tre bøker du ikke vil gå glipp av nå

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Jeg har veldig mange gode minner fra bardommen min og påsketradisjonen i Brasil. Jeg kan ikke huske at jeg har trodd på julenissen, men jeg trodde på påskeharen veldig lenge!

– Jeg la meg alltid spent på kvelden fordi jeg visste at påskeharen ville dukke opp i løpet av natten med påskeegget mitt. Når
jeg våknet opp første påskedag hadde jeg påskeegget mitt ved siden av sengen min i en fin kurv. Mamma og stefaren min fortalte meg også en fin historie om påskeharen og egget mitt. I dag er jeg opptatt av å gi den samme gleden til søstrene mine. Det synes jeg er koselig!

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Jeg elsker påske – men påskefargene er ikke noe for meg, så jeg pynter ikke til påske. Jeg kjøper blomster som vanlig, påskeegg og så hiver jeg på meg sologenseren min i gul hvert år og that’s it.

Påsken er en av Paollas favoritt-høytider. (Foto: Instagram @silvalot)

Får du eller gir du påskeegg?

– Jeg har gleden av å gi påskeegg hvert år og det er like koselig som å få. Et must i eggene våre er leker, historier, fun facts og selvfølgelig sjokolade. Jeg vil gjerne gjøre noe lite, men betydningsfullt sånn at de tar med seg gode minner videre slik jeg har gjort.

– Å lete etter påskeegg og andre morsomme ting er byttet ut med skole

Josefine Vogts påske vil bestå av litt av hvert, hjemme i Asker sammen med familien.

Hvordan ser påsken din ut i år?

– Det blir noen turer rundt Brønnøya og en god blanding av bachelor og søknadstest for skole i København.

– Vil nok ikke si påskeplanene mine er blitt påvirket av restriksjonene, jeg hadde ingen store planer om å reise noe sted, forteller Vogt.

Josefine… (Foto: Instagram @josefinevogt)

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Vi pleide å ha en hytte i Båstad i Sør-Sverige hvor vi grillet ved stranden og var med svenske familievenner, men etter at vi solgte den har vi nok mistet litt av de tradisjonene. Jeg har jo også blitt eldre siden den tid, så det å lete etter påskeegg og andre morsomme ting er byttet ut med skole.

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Pynter med litt gule tulipaner, løv, gule lys og gule servietter. Litt gult her og der, haha.

Får du eller gir du påskeegg?

– Nei, det deles ikke ut noe påskeegg her… Lillesøster som har flyttet til Oslo fikk et av mamma med mat i.

Hva er et absolutt must i påskeegget?

– Hvis jeg skulle fått et påskeegg nå, så skulle det vært fylt med masse surt smågodt!

Josefine… (Foto: Instagram @josefinevogt)

Les også: Påskeferie i Oslo? 6 digge takeaway-konsepter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer