Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Take-away i Oslo i påskeferien
Foto: Instagram/@karolinesmadal

6 digge take-away konsepter for påskeferie i Oslo

Cocktailkit, påskedonuts og tre-retters kit.

Skal du være i Oslo påsken og lurer på hva du skal finne på når alt av kafeer og uteliv, kino, teatre, konsertsteder – ja, egentlig alt – er stengt? Frykt ikke.

Her er seks digge take-away konsepter som gjør deg mett og glad – pluss at du støtter lokale aktører som trenger det som mest akkurat nå.

Påskedonuts fra Talormade

Ikke så glad i påskemarsipan, og lei av Kvikk-Lunsj?

Talormade ligger i yrende Oslobukta i Bjørvika, og serverer store, digge donuts. Talor Browne som står bak konseptet forteller til Melk & Honning at de klarer seg helt ok om dagen med kun take-away.

– Det er litt rart å ikke ha noen sitteplasser, men med det fine været kan folk ta med seg det de bestiller og sitte ute i solen. Det er veldig koselig.

Lurer du på hvilke donuts du skal velge?

– Den med salt karamell er alltid populær. Og den med sjokolade.

– Så lanserer vi påskedonuts, så det kommer til å bli veldig morsomt.

7 digge take-aways i Oslo i påsken
Blir ikke mer påskestemning enn dette. Foto: Instagram/@talormade

Cocktailkit fra Chair

Oslos uteliv har vært nedstengt siden starten av november, noe som de aller fleste er en svært kritisk og krevende situasjon.

Nå tyr gin-baren Chair på Grünerløkka i Oslo til take-away for å holde hodet over vann.

– Ideen kom egentlig fra at kompensasjonsordningen ikke er bra nok. Vi taper jo penger hver dag vi er stengt, som alle andre i bransjen, sier Erkan Yelkenci i Chair til Melk.

6 digge take-away konsepter i Oslo
Denne drinken kan du få til hjemme i påskeferien. Foto: Chair

– Vi følger med på alt som skjer i barbransjen i hele verden i lockdown, og så at amerikanske barer har begynt med take-away og levering. Vi ventet først og trodde at vi skulle få åpne snarlig, men det skjedde jo aldri. Så vi tenkte å begynne med dette, slik at vi har litt omsetning og kanskje får noen av de ansatte tilbake på jobb.

Baren tilbyr et cocktailkit som består av tre ulike klassiske cocktails signert Chair, med to enheter av hver. Altså seks drinker totalt.

Chair med cocktailkit
Vær din egen bartender i påsken. Foto: Chair

The Chili med pasjonsfrukt, bringebær, chili og sitrus. The Blueberry med blåbærsirup med urter, sitrus og eggehvite (valgfritt). Og Cucumber Fusion med agurk, ingefærsirup og sitrus. De kommer (naturligvis) uten alkohol for take-away.

– Alle drinkene passer til gin og vodka – men helst gin siden vi er en gin bar. Drinkene kan også nytes slik som de er alkoholfrie. Så finnes det en side med beskrivelse på hvordan man skal lage de hjemme. Det er veldig enkelt, forsikrer han.

Cocktailkit fra Chair
Cocktailkit fra Chair. Foto: Chair

Baren har pick up tid for å hente drinkene etter bestilling. Tirsdag klokken 12-18 og onsdag 12-18. Bestilles gjennom Instagram @chairoslo, eller Facebook.

It-pasta fra Trattoria Popolare

Det er strengt tatt ikke Trattoria Popolare som har take-away, men Pasta Fresca Popolare, også for tiden kun utsalgssted med take-away. Den ligger bare et lite steinkast unna selve restauranten, trygt gjemt inni Schouskvartalet på Grünerløkka.

Som navnet tilsier, er det fersk pasta som gjelder, med de deiligste sauser, men også ingredienser for å lage mat fra bunnen av. Enten det er snakk om oksehaleravioli eller potetgnocchi. Og for søtmonsene, så har de godsaker som Tiramisù også. Mamma mia!

Pasta Fresca Popolare med take-away i Oslo
Instagram/@pasta_fresca_poplare

Influencer-pizza hos Jungel Pizza

Stedet å se og bli sett om dagen på beste St. Hanshaugen. Her går enhver influencer for å få sin daglige dose med grønne planter til Instagram-feeden sin.

Ikke rart. For på bildene å dømme må Jungel Pizza være blant byens beste pizzeriaer. Stedet gikk til topps i Aftenpostens pizza-test på tampen av 2020.

Ikke så rart. For Jungel pizza har skikkelig gøyale smakskombinasjoner med ingredienser som blåmuggost, bbq-marinert pulled kyllinglår, fermentert chili juice, rosmarinpesto, amadinepotet, og syltet sjalottløk, for å nevne noen. Og vegansk cashewmozzarella- og krem – nam!

Jungel Pizza
Foto: Instagram/@marenschia

Fancy mat-kit fra Katla

Midt på Tullinløkka ligger Katla, som med Atli Mar Yngvasson i spissen stadig får skryt av sine retter. Og under koronaens tid – også takeaway-retter. De tilbyr deler av sin meny som take-away, i tillegg til å ha mat-kits så du kan ferdigstille fancy tre-retters hjemme på kjøkkenet ditt.

Her krysses latinamerikanske og asiatiske smaker med nordiske råvarer.

Har åpent for take-away tirsdag og onsdag før de tar påskeferie.

Take-away fra Katla
Foto: Instagram/@katlaoslo

Hippe pasta-kits fra Bass

Øverst på Grünerløkka ligger Bass. De har siden koronapandemien startet drevet med take-away. Hva med å bestille et digg pasta-kit i påsken?

Tidligere har restauranten og baren lagd kits med eksemplevis tortelli med salsiccia i parmesanbuljong, parmesan-agnolotti med oksehaler og tagliatelle med meatballs eller soppragú på portobello-sopp. Perfekt for å skape sin egen restaurant hjemme i påsken.

Bass Oslo
Foto: Instagram/@bassoslo

Les også: 7 serier og filmer du kan streame i påsken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer