Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Grått og gult er årets farger for 2021
Foto via Instagram @kimkardashian

Pantone har talt: Dette er fargene som gjelder i 2021

– Deprimerende som faen.

Hvert år bestemmer Pantone hva som skal bli den nye trendfargen for neste år. Og både motebransjen, interiørbransjen, bilbransjen – ja, alle designbransjer egentlig, både hører etter og lar seg inspirere.

Mens det var sukkerspinnsfargen Ultra Violet i 2018, feminine Living Coral i 2019 og vågale Flame Scarlet i år, har Pantone valgt to farger som trendfargene for 2021. Og de er strake motsetningene, faktisk.

De nye fargene som vil dominere neste år er Ultimate Gray og Illuminating.

Mens Ultimate Gray er noe så kjedelig som en gråfarge, er Illuminating en forfriskende gulfarge. Det har kun skjedd en gang tidligere i løpet av de 22 årene Pantone har valgt trendfarger, at fargeselskapet ikke har klart å bestemme seg for kun én farge. I 2015 ble Rose Quartz og blåfargen Serenity pekt ut, skriver The New York Times.

Og fargeduoen er allerede blitt brukt på catwalken for SS21 av motehus som Prada, Jacquemus, Gucci, Balmain og Givenchy, ifølge Vogue.

Men nettet er ikke helt overbevist.

Pantone har valgt ut trendfargen for 2021
Kombo av gult og grått hos Jacquemus SS21. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Inspirert av korona

Trendfargen til Pantone skal gjenspeile øyeblikket vi lever i og manifesteres som en farge. Og med koronapandemien som har snudd hele verden på hodet i år, var det nesten bare å forvente at Pantone valgte den deprimerende fargen grått etter et svært så deprimerende år, skriver Dazed.

«Grått, alles favorittfarge; fargen på himmelen når det er drittvær, fargen som representerer depresjon, og fargen på grusomme dresser», fortsetter magasinet.  

Da Pantone nylig delte fargenyheten på Instagram, var det tydelig at følgerne heller ikke var helt overbeviste.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

«Grått – endelig noe som matcher sjelen min», kommenterer en på innlegget.

«Når du er deprimert, men prøver å være optimistisk», skriver en annen.

«Grusomme farger til å avslutte et grusomt år».

Vogue beskriver imidlertid fargeduoen med grått og gult som «chic» – og gråfargen var visstnok ikke tenkt som en deprimerende farge fra Pantone sin side.

Ultimate Gray handler om styrke og resiliens. Hvis vi tenker på det i forbindelse med naturen, er det fargen på småsteinene på stranden, på fjell og stein som har eksistert i millioner av år og som ikke kommer til å forsvinne med det første, sier Laurie Pressmann i Pantone til magasinet.

– Grått betegner styrke. Noe du kan holde fast ved, og som alltid kommer til å være der for deg.

Pantone: – Assosiasjoner til lockdownens joggebukser

Den tilsynelatende deprimerende gråfargen har også en direkte moteassosiasjon, som kanskje de fleste av oss har brukt under årets koronalockdown.

– Folk har jo levd i grå joggebukser, eller hva? Vi kommer ikke til å tilbringe resten av livene våre i dem, men faktum er at vi har lært at det er ok å bruke dem, og hva de sier om livsstilen vår i 2020, sier Pressmann i Pantone.

Som en motsats til den minimalistiske fargen, kommer gulfargen Illuminating som solskinn på en gråværsdag.

– For de fleste, helt fra de var små, har gult stått for håp, positivitet og noe å se frem til. Det har alltid hatt den oppløftende følelsen av håpefullhet. Noe som er så essensielt for menneskets natur – himmelen som åpner opp for en vakker solfylt dag.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Les også: Norske Hodo Musa står bak en av årets mest googlede kjendislooks

Siste saker

Mest lest nå
Les mer