Dette blir årets farge i 2018

Pantone mener lilla vil bli den mest populære fargen neste år.

Hvert år presenterer fargereferansesystemfirmaet hvilke pigmenter de tror vil prege det kommende året. I 2016 traff de midt i blinken med dus rosa. For 2017 spådde de at det var «greenery» som kommer til å sette spor på året – og det hadde de kanskje rett i med grønne planter og avocado som preger hver Instagram-feed.

Tidligere i høst pekte Pantone på tolv farger de mente ville bli de mest trendy fargene fremover. Men nå har de plukket ut én av de som de mener vil bli årets mest populære farge. De tror at det er fargen «Ultra Violet» vil bli årets farge for 2018. 

Les også: Høstens største trender: Rødt

«Ultra Violet» er en klar lillafarge med underliggende blåtoner. Ifølge Pantone har fargen historisk blitt sett på som mystisk og spirituell i tillegg til å ha evner til mindfullness. Den kan også minne om Prince sin signaturfarge. 

– Vi lever i en tid som krever oppfinnsomhet og fantasi. Det er denne typen av kreativ inspirasjon som er i kjernen av «Ultra Violet», en lillefarge basert på blå som tar vår bevissthet og potensial til et høyere nivå. Fra å utforske nye teknologier og en fjern galske til artistiske uttrykk og spirituell refleksjon, så vil «ultra violet» lyse veien for det som kommer, forteller Leatrice Eiseman, sjef for Pantone Color Institute.

Årets farge er inspirert av det store universet

Les også: Dette er stjernenes dobbeltgjengere