off-white. foto instagram

Off-White saksøker nytt klesmerke

Vil ha anførselstegnet for seg selv.

Off-White saksøker merket Rastaclat for å designe og selge armbånd som bruker anførselstegn og en rød strips. Det skriver motenettstedet Hypebeast.

Rastaclat skal ha gitt armbåndene navn akkompagnert av amerikanske anførselstegn á la Off-White:

Disse har blitt solgt hos forhandlere som blant annet Amazon.

Virgil Abloh har gjort anførselstegnet til et av sine fremste kjennetegn. Det bruker han flittig hos både Off-White, Louis Vuitton og samarbeidet han gjorde med Ikea.

Han har dog ikke tatt patent på anførselstegnet, men mener at det er forbundet med navnet Off-White™.

rastaclat armbånd. foto produsenten
Dette er armbånedet som fikk Off-White til å gå til søksmål. Foto: Produsenten

Off-White mener at Rastaclat har brukt disse elementene i designet for å forlede kundene til å tro at de handler produkter fra motemerket. Det er bakgrunnen for at de nå går til sak for det de mener er skade på varemerket, falsk opprinnelse og urettferdig konkurranse.

Dersom saken går videre rettslig vil det bli nødvendig for partene å vise til salgstall, reklameutgifter, mediaomtale med mer, skriver nettstedet.

Verken Off-White eller Rastaclat har foreløpig kommentert saken.

Det er ikke første gang Abloh går til søksmål mot et annet merke. I desember i fjor ble det kjent at klesmerket saksøker barneklesmerket Brooklyn Lighthouse for plagiat. Også de hadde tatt i bruk Ablohs signatur i form av anførselstegn.

Off-White har også på sin side også opplevd å bli saksøkt. I juli i fjor gikk norske Helly Hansen til sak mot merket for det de mente var en kopi av deres 40 år gamle logo med striper.

Melk & Honning følger saken.

Hovedbilde: Off-White Instagram

Les også: Supermodell får kritikk av tidligere Vogue-redaktør for å kle seg «for ungt»