Ikea x Virgil-Abloh-teppet er til salgs hos Yme Universe i Oslo

Nå kommer Virgil Ablohs Ikea-teppe til Norge

Og slik får du tak i det.

Allerede høsten 2017 kom nyheten om Ikeas samarbeid med Off-White med designer og grunnlegger Virgil Abloh i spissen.

Nå begynner de første produktene å i butikk.

Retter seg mot millennials

Da nyheten først slapp sa Abloh at han lenge hadde drømt om å designe interiør, spesielt for den svenske møbelgiganten.

Ikea-kolleksjonen skulle rette seg mot millennials som skal skape sitt første hjem, og samarbeidet fikk oppstart 2018.

Prisene har allerede lekket på nett. Det samme har selve kolleksjonen som blant annet omfatter den velkjente Frakta-bagen samt stoler, bord, bilder, speil og en rekke gulvtepper – flere med de karakteristiske anførselstegnene som er et av Off-Whites fremste kjennetegn.

Slipp for kolleksjonen var først satt til november i år, men ryktene vil ha det til at den lanseres via pop-ups rundt om i verden.

Her får du tak i teppet i Norge:

12. april lanserer Ikea åtte nye tepper skapt av ledende formgivere og kunstnere fra hele verden, blant dem Virgil Abloh i tillegg til Craig Green, Filip Pagowski, Misaki Kawai, Noah Lyon, Chiaozza, Supakitch og Seulgi Lee.

Alle teppene bortsett fra Ablohs vil være tilgjengelig på Ikeas Oslo-varehus på Slependen og Furuset. Førstnevnte skal selges på Yme Universe på Paleet i Karl Johans gate i Oslo. Det skjer via loddtrekning der man kan vinne muligheten til å kjøpe teppet – en strategi ikke helt ukjent for Oslo-baserte Yme.

– Det har vært enorm interesse for teppet til Virgil Abloh. Siden vi får inn så få her i Norge mener vi det mest rettferdige er å gjennomføre en loddtrekning. På den måten har alle like stor mulighet til å få tak i det, sier Jøril Korperud Johnsen, interiørsdesignsjef hos Ikea Norge.

Teppet er et monokromt orientalsk-inspirert teppe med teksten «Keep off». Ideen bak skal være en kommentar til den tradisjonelle måten å behandle stua som et showroom heller enn et oppholdsrom, heter det i en pressemelding fra Ikea.

– Yme er den eneste forhandleren i Norge som selger klær fra Off-White, og Virgil Abloh er en av de mest innflytelsesrike designerne i hele verden nå. Derfor synes vi det var utrolig gøy å bli spurt om å lansere teppet hans sammen med Ikea, sier daglig leder i Yme, Kenneth Hjertum.

Hvordan tror dere teppet vil bli tatt imot blant fans?

– Det forventes enorm pågang, og vi har allerede mottatt mange henvendelser fra spente kunder. Vi har mange kunder som kjenner godt til Virgil gjennom hans merke Off-White, og flere av disse vil være tilstede under lanseringseventet, sier Thatiana Campelo Hjertum, Head buyer for Womenswear og partner i Yme til Melk & Honning.

Hovedbilde via Ikea.

Les også: Mote og interiør knytter stadig tettere bånd