Supermodell får kritikk av tidligere Vogue-redaktør for å kle seg «for ungt»

Går hardt ut mot antrekket Helena Christensen bar på Gigi Hadids bursdag.

Helena Christensen var på 80 og 90-tallet med i gjengen som eleverte supermodellers status fra kun å være modeller til å bli verdenskjente superstjerner, både moteinteresserte og ikke ønsket å følge med på.

Den nå 50-år gamle dansken har bokstavelig talt gjort alt av jobber en modell kan drømme om å gjøre, og har også gjennom de siste ti årene gjort suksess som fotograf.

Denne helgen ble hun kritisert for å kle seg for ungt – av ingen ringere enn den tidligere sjefredaktøren for britiske Vogue gjennom tjue år, Alexandra Shulman.

Det var i en sak hos det tidvis kontroversielle engelske magasinet The Daily Mail at Shulman gikk hardt ut mot antrekket Christensen valgte å bære på Gigi Hadids 24-årsdag; nemlig en sort, undertøysliknende korsett, en høylivet, blå olabukse og en blå olajakke med lave sandaler.

Bilde via WWD

Under tittelen «I’m sorry Helena Christensen, you’re too old to wear that» begrunner hun det hele med at 50-åringer tradisjonelt sett har måttet la den typen antrekk være forbeholdt yngre kvinner – og det synes Shulman det fremdeles bør være. At supermodellen likevel bærer slike ting fremstår som både krampaktig og et tydelig tegn på at hun ikke takler å bli eldre, mener hun.

WWD, som også omtaler saken, mener det hele kan bli sett på som et forsøk på å holde seg relevant, fra Shulmans side. Som sjefredaktør for britiske Vogue var hun blant toppene i motehierarkiet, før Edward Enninful tok over for nesten to år siden.

Nettopp Enninful er blant Christensens stjernevenner som tar til ordet for å støtte modellen under bildet hun selv la ut på Instagram fra bursdagen. «Du er VAKKER både på innsiden og utsiden, kommenterer han. «Hun bør skamme seg. Du er en gudinne», skriver supermodell Linda Evangelista».

Christensen selv unngår å gå inn i noen type ordveksling med Shulman, men skriver i stedet følgende «La oss fortsette å løfte opp og støtte hverandre, alle dere vakre, smarte, morsomme, sexy, hardtarbeidende, talentfulle og omsorgsfulle kvinner der ute».

Og her er bilder av Gigi Hadid og Helena Christensen fra samme kveld:

Hovebilde via Getty Images

Les også: Hun lurte New Yorks elite – nå er hun dømt for storsvindel