Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Off-White saksøker barneklesmerke for plagiat

Krever millioner av dollar i oppreisning.

Det er knapt noen overraskelse at motebransjen formelig koker over med «inspirasjon». Det har blant andre Instagram-kontoen Diet Prada gjort til sin fanesak, og nærmest daglig melder de om designere, motemerker og motehus som både kopierer og plagierer sine kolleger i bransjen.

Nå er det Off-White som har sett seg lei, og saksøker barnemotemerket Brooklyn Lighthouse for millioner av dollar.

The Fashion Law var de første som omtalte saken der Off-White nå har gått rettens vei for å få en slutt på barnemotemerkets bruk av det de mener minner i overkant mye om det amerikanske streetwear møter high fashion-merkets logo. På noen av klærne står det like greit «Off-White».

Off-White med Virgil Abloh i spissen skal ha vært klar over det de hevder er plagiat allerede i august, men først nå saksøker de barnemotemerket for millioner av dollar for forfalskning, brudd på registrerte varemerker og falsk opprinnelsesbetegnelse, urettferdig konkurranse, bedrageri, falsk reklame og urettmessig økonomisk tap.

I klagen heter det at «saksøkte har forårsaket vesentlige økonomiske tap og uopprettelig skade samt skade på Off-White, dets virksomhet, omdømme og rettigheter til Off-White-merkevaren og goodwill knyttet til det i et beløp som ennå ikke er kjent, men som bestemmes ved rettsak».

https://www.instagram.com/p/BphXnc0hXhn/

I søksmålet nevner Virgil Ablohs merke også andre merkevarer de mener Brooklyn Lighthouse har kopiert, blant dem Champion, Supreme og Gucci, og krever barnemotemerket for oppreisning for uopprettelig skade samt det de skal tjent og fått fordeler av opptil 2 millioner dollar per falske merke per type vare som selges, tilbys for salg eller distribueres samt saksomkostninger. Merket ber også om at saken blir behandlet av en jury.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Brooklyn Lighthouse har foreløpig ikke kommentert saken.

Off-White er for tiden selv i en rettstvist med Helly Hansen. Tidligere i år anklaget det norske sportswear-merket Off-White for å med overlegg ha kopiert deres logo, stripene som Helly Hansen begynte å bruke for mer enn 40 år siden.

Les også: Den russiske designeren anklages for å ha sendt upassende meldinger til mindreårig fan

Siste saker

Mest lest nå
Les mer