Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er nykommerne under Oslo Runway i februar!

Backstage_JohannesLFSunde-14

Foto: Johannes Sunde

Om litt over en måned vil den fjerde runden av Oslo Runway finne sted. I likhet med sist gang vil Sentralen være hovedbase, men denne gangen introduseres også Munchmuseet som visningslokale.

Da nyheten om lokasjonene slapp fortalte prosjektleder for Oslo Runway, Ditte Kristensen, at hun var stolt av å ha fått med det velkjente museet på laget, ettersom selve bygget og dets unike kunstsamling gir gode muligheter for å bygge opp spennende konstellasjoner mellom mote og kunst.

På programmet for Oslo Runway FW17 dukker gjengangerne Holzweiler, Iben, Veronika B. Vallenes, Moods of Norway, ByTimo, Admir Batlak og Cathrine Hammel opp. Av nykommere finner man Tom Wood og Anne Karine Thorbjørnsen, i tillegg til Elisabeth Stray Pedersen som har vist under Oslo Runway en gang tidligere.

tom-wood-fw-16-collection-07-396x575– Vi føler for første gang at vi har en sterk nok kolleksjon til å vise den under Oslo Runway. Det har vært hardt arbeid, der vi blant annet har jobbet sammen med Sam Frenzel på deler av kolleksjonen, som tidligere har vært sjefsdesigner for Giambattista Valli og designet for Alexander Wang, forteller Mona Jensen, grunnlegger og sjefsdesigner hos Tom Wood til Melk & Honning i dag.

Det norske smykkemerket som startet opp i 2013 med tre statement-ringer ble på kort tid et it-merke og omsetter nå årlig for omkring 15 millioner kroner. Høsten 2015 lanserte de sin første damekolleksjon, og tidlig i våres kom den første herrekolleksjonen til. Tom Wood kommer til å vise både dame- og herreklær under dag 2 av Oslo Runway.

– Kolleksjonen kommer nok til å overraske på flere områder. Vi har jobbet med den norske illustratøren Chris Reddy som har gjort det mulig å gjøre fantastisk kule og unike plagg med hans streker. Vår administrerende direktør Morten har også brukt sitt nettverk og sin erfaring fra over 7 år som markedssjef i Levi Strauss, og tatt frem en bold denim kolleksjon som vi for første gang viser under Oslo Runway. Det føltes veldig naturlig med denim nå og vi håper det kan bli en ny og viktig del av oss, avslutter Jensen.

Les også
24 kalendergaver vi vil sikre oss nå

Elisabeth Stray Pedersen er en norsk designer med et stort, brennende fokus på bærekraftighet. I 2015 kjøpteSS_ElisabethSP01005_blkwh hun sin egen ullfabrikk i Drammen for å kunne produsere kolleksjonene sine så lokalt som mulig, under nøye oppfølging.  Da hun viste under Oslo Runway for ett år siden var det med det eksklusive kjøpesenteret EGER i ryggen. Denne gangen står hun på egne ben.

– Foreløpig gjør merket vårt kun høst/vinterkolleksjoner. Vi vil heller gjøre en sesong ordentlig i starten før vi bygger opp et større sortiment. Kolleksjonen vår er nå helt klar, og vi ønsker å vise den frem for innkjøpere og presse, forteller Elisabeth Stray Pedersen til Melk & Honning.

Spesielt kjent er hun for sine store, velsydde ullkåper og plagg. Hun forteller at man kan forvente en kolleksjon med større variasjon og flere samarbeid denne gangen.

– Kanskje en mer nostalgisk og voksen kolleksjon men fortsatt med det lille surrealistiske eller rare som vi pleier å ha med, avslører Pedersen.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer