Norske Kaibosh på nippet til konkurs

På snaue fem år har Kaibosh etablert seg som et av Skandinavias mest kjente brillemerker. Fashionistaer både her og utenfor landets grenser bærer brillene med stil. Kaibosh har åpnet tre butikker i København, en i Bergen og i Oslo –  og sikter på internasjonal ekspansjon.

Rett før jul kom det dog en dårlig nyhet fra det norske brillemerket. Bergens Tidende kunne melde at de var konkurs og har en gjeld på 20 millioner kroner. 

Men etter hard jobbing resten av 2016 har gründerne Michelle Rowley og Helge Flo klart å finne en løsning som kan redde det populære brillemerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var moderselskapet FLO AS som gikk konkurs. Men Helge og jeg klarte å komme til en enighet med banken og skifteretten slik at Kaibosh kan fortsette. Vi brukte hele julen på dette slik at vi kunne starte opp som normalt 2. januar, forklarer Rowley til Melk.

Årsaken til konkursen skyldes et for stort omkostningsnivå som ikke stod i stil med inntektene. Det er spesielt de siste seks månedene duoen bak for alvor har blitt oppmerksom på de finansielle utfordringene som firmaet stod ovenfor. Grunnleggerne beskriver konkursen som et klassiske tilfelle hvor de mistet kontroll. Ettersom virksomheten vokste kom eksterne krefter og investorer til som ikke klarte å holde hodet over vann.

Løsningen blir at de selv går tilbake som de bærende investorene. Gründerne ser frem til å sitte i førersetet til selskapet de grunnla i 2012 igjen. Rowley forteller at de vil fortsette som tidligere med de fysiske butikkene og håper å ha nettbutikken oppe igjen så fort som mulig.

– Planen framover er å drive Kaibosh på en bærekraftig måte og bygge et sterkt fundament for vekst. Vi skal ta tilbake kontrollen og fortsette med vårt mål som er å bidra til at kjøp av briller blir en morsom og fasjonabel opplevelse, avslutter Rowley.

Les også: Derfor stenger Jostein Wålengen Nr. 9