Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
donna ioanna
Donna Ioanna

NRK: Mener norsk modellagent har brutt loven

Får gebyr på mellom 100.000 og 200.000 kroner.

Tidligere i høst ble det klart at Forbrukertilsynet ville se nærmere på virksomheten til den norske modellagenten Donna Ioanna.

Nå mener Forbrukertilsynet at Ioanna har brutt loven, og varsler gebyr på mellom 100.000 og 200.000 kroner til modellagenten. Det skriver NRK

Det var etter NRK sin artikkel fra juli i år om unge jenter som føler seg presset til å delta på Ioannas modellkurs at Forbrukertilsynet varslet tilsyn mot den kjente modellagenten.

Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet

Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet. Foto: Forbrukertilsynet.

– Donna Ioanna har brutt markedsføringsloven ved å sende unge jenter private meldinger uten samtykke. Hun har også tatt direkte kontakt med mindreårige med kjøpsoppfordringer, forteller direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth, til NRK. 

Haugseth fortalte tidligere i høst at Forbrukertilsynet ville vurdere Ioannas markedsføring for blant annet å se om modellagenten brøt loven ved å kontakte unge jenter direkte og for å avdekke om det har foregått villende reklame. De ville også vurdere om det markedsføringen lovet faktisk ble innfridd på kursene.

Ioanna har lenge vært en av landets mest profilerte modellagenter og var tidligere dommer i den norske utgaven av modellkonkurransen «Top Model». Hun står bak modellkarrieren til den norske supermodellen Siri Tollerød, og var også den som oppdaget den norske modellen Frida Aasen. Aasen ble i 2018 den første norske modellen til å gå den prestisjetunge visningen til undertøysgiganten Victorias Secret.

Tidligere i høst takket Ioanna nei til å møte NRK til intervju, men svarte gjennom sin advokat at hun ville snakke direkte med Forbrukertilsynet og ikke ønsket å uttale seg i media. Heller ikke denne gangen ønsker hun å uttale seg, skriver NRK.

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge

Les også: Topshop-eier anklages for seksuell trakassering

Siste saker

Mest lest nå
Les mer