Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
donna ioanna
Donna Ioanna

NRK: Norsk modellagent undersøkes av Forbrukertilsynet

Oppfordrer jenter til å sende skjermbilder.

Forbrukertilsynet vil se nærmere på virksomheten til modellagent Donna Ioanna. Det skriver NRK.

Det er i kjølvannet av NRKs artikkel fra juli i år om unge jenter som føler seg presset til å delta på Ioannas modellkurs at Forbrukertilsynet nå varsler tilsyn mot den kjente modellagenten.

I personlige meldinger til unge jenter hinter Ioanna om mulige modellkarrierer og oppfordrer til modellkurs i egen regi med en prislapp opptil 25.000 kroner. Betenkelig markedsføring, mente Forbrukertilsynet. Nå oppfordrer de jenter som har fått meldinger til å sende inn skjermbilder av samtalene.

Forbrukertilsynet sier til NRK at de flere ganger har blitt kontaktet av jenter som mener de ikke har fått det de betalte for da de kjøpte modellkurset. NRK har på sin side vært i kontakt med et titalls jenter som reagerer på kursene og mener de er utsatt for villende reklame.

Til NRK forteller Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet, at de vil vurdere markedsføringen. Det for blant annet å se om Ioanna bryter loven ved å kontakte unge jenter direkte og for å avdekke om det har foregått villende reklame. Forbrukertilsynet vil også vurdere om det markedsføringen lover faktisk innfris på kursene. Dersom det avdekkes brudd på markedsføringsloven vil Forbrukertilsynet be om at virksomheten endrer praksis med eventuelle påfølgende sanksjoner.

Ioanna har takket nei til å møte NRK til intervju, men svarer gjennom sin advokat at hun vil snakke direkte med Forbrukertilsynet og ikke ønsker å uttale seg i media.

Donna Ioanna har lenge vært en av landets mest profilerte modellagenter og var tidligere dommer i den norske utgaven av modellkonkurransen «Top Model». Hun står bak modellkarrieren til den norske supermodellen Siri Tollerød, og var også den som oppdaget den norske modellen Frida Aasen. Aasen ble i 2018 den første norske modellen til å gå den prestisjetunge visningen til undertøysgiganten Victorias Secret.

Les også
Har du hørt om lip blushing?

Melk & Honning føler saken.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer