Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Sara Tonning for Murby Designs

Norske Murby Designs lager glitrende, Insta-vennlige plagg

– Få frem din indre discoprinsesse!

– Helt siden barneskolen har jeg vært på utkikk etter klær som ikke fantes i butikker. Jeg ønsket noe annerledes enn det som var på moten, forteller designer Marie Pedersen Murby til Melk & Honning.

19-åringen har den siste tiden fått oppmerksomhet for de glitrende, Insta-vennlige plaggene hun skaper.

– Siden jeg var liten har jeg fått høre at jeg kommer til å jobbe med noe kreativt, fordi jeg alltid har likt å lage ting. Om det var tegning, maling eller plastelina spilte ingen rolle; jeg bare elsket å se hva jeg kunne få til og har hatt en lidenskapelig interesse for håndverk.

For fem år siden fikk hun kyssesykken noe som dessverre førte til ME, også kjent som utmattelsessyndrom.

– Det gikk utover konsentrasjonsevnene mine. Da skjønte jeg hvor viktig det var for meg å velge en praktisk retning og valget falt på design og tekstil på Edvard Munch videregående. Jeg elsket hvert sekund av de kreative fagene og det var redningen min.

Les også: 5 norske jenter som turte å satse på eget merke

Norske Marie Murby lager glitrende og insta-vennlige plagg
Marie Murby selv. Foto: Instagram: @murbydesigns

Under pandemien valgte hun å kjøre på for fullt med eget merke, kalt Murby Designs.

– Jeg hadde blitt lidenskapelig opptatt av sying og bestemte meg for å dele det med andre!

Norske Marie Murby lager glitrende og insta-vennlige plagg
Instagram: @murbydesigns Foto: @saratonning

– Instagram-kontoen var allerede i boks, men nå ville jeg legge masse insats i den. Jeg ble så fascinert av tanken på at andre kunne ha på seg mitt merke, noe jeg har produsert og designet helt fra bunnen av.

Les også
Victoria Beckham sitt motemerke med sjokkgjeld

Hun begynte etter hvert å få bestillinger, blant annet på bøttehatter og etter hvert også plagg av gjenbrukstekstiler.

– Ettersom jeg fikk mer oppmerksomhet, ønsket jeg å lage noe som var veldig meg i uttrykket, noe unikt. I februar i år begynte jeg å tenke mer på hva jeg ville stå for.

– Jeg valgte å ha stort fokus på sterke farger. Man blir jo glad av å kle på seg da og dagen blir litt bedre!

Merket er laget for alle kjønn og alle kroppsfasonger.

– For meg er det så viktig at alle skal føle seg vel i Murby Designs. Derfor syr jeg etter mål og ikke standardstørrelser. Da får kundene tilpasset klærne til akkurat sin kropp.

Murby forteller at hun har vært fascinert av glitter, prinsesser og farger siden hun var liten.

– Jeg vil at den som bærer mine plagg skal føle seg fantastisk kul.

– Og at man får frem sin indre discoprinsesse!

Anniken Jørgensen aka Annijor er blant de som har dukket opp i Murby Designs.

Les også: Ida Broen lanserer en heklet kolleksjon med Skappel

Norske Murby Designs lager glitrende og insta-vennlige plagg
Anniken Jørgensen iført Murby Designs. Foto: instagram @annijor

– Det er utrolig stas og litt uvirkelig at merket mitt er i ferd med å bli mer anerkjent. Det er så kult at Anniken har valgt å støtte meg som designer og det lille merket mitt.

– Jeg har også gjort noen oppdrag for ulike TV-programmer, som også er utrolig gøy.

Selv inspireres hun av danske merker som Saks Potts, Ganni og Stine Goya. Og nettopp designet på enkelte av de glitrende plaggene til it-merket Saks Potts, ser ut til å være spesielt inspirerende for Murby.

Les også
Motehøydepunktene fra Øyafestivalen 2022

– Som designer synes jeg det er viktig å la seg inspireres av andre, men ikke kopiere. Jeg har derfor konstruert alle mønstrene selv og valgt andre løsninger enn på plaggene til Saks Potts. De har for eksempel linning og glidelås, mens jeg har strikk. Når det gjelder singletene jeg selger, har jeg hentet inspirasjon fra min favorittsinglet i klesskapet.

– Jeg har også laget skjørt, tanktop og one-shoulder-top, som jeg ikke kan huske å ha sett hos Saks Potts. Lykraen jeg har kjøpt har også dyreprint i seg, slik at teksturene blir annerledes.

– Men ja, jeg har tatt inspirasjon fra stoffene deres, fordi jeg elsker glitter!

Nylig slapp hun også en badetøykolleksjon, som kun blir laget av stoffrester. Disse er av helt nye typer enn hun syr de andre plaggene i, fordi de må kunne tåle mer.

Fra den nye Disco Splash-kolleksjonen med badetøy. Foto: @saratonning

Drømmen er å kunne leve av Murby Designs. Per nå har hun i overkant av 3000 følgere via Instagram-kontoen, som vokser jevnt og trutt.

– Jeg legger så mye tid og kjærlighet inn i plaggene jeg lager. Dette er virkelig ikke fast fashion, for fast fashion har vært med på å ødelegge moteindustrien. Jeg produserer dette helt alene og for hånd i kjelleren min på Nordstrand.

– De kommende månedene har jeg lyst til å ta discoplaggene et steg videre, med mer komplekse design. Så det blir veldig spennende å gjøre noe enda mer unikt!

Les også: Derfor er Oslobukta blitt hovedstadens nye it-bydel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer