Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

5 norske jenter som turte å satse på eget merke

– Bare gjør det, ikke tenk!

Det er lite som er mer inspirerende enn folk som tør å virkelig go for it. The sky is the limit når det gjelder hva man kan gjøre til sitt eget merke, enten det er snakk om en fulltidsjobb eller en deltidsinntekt.

Går du med en gründerdrøm i magen? Eller har du har du en hobby du skulle ønske du tjente penger på?

Vi har snakket med fem kule jenter med egne merker om hvordan det er å gjøre lidenskapen sin til en jobb.

Les også: Min Sommer: Ardiana Nicki

Annika Sofie: – Hadde med ringene i veska, og solgte alle på én kveld

London-baserte Annika Sofie Eliassen lager og selger de chunky, fargerike ringene som er overalt i feeden din akkurat nå. Det nylanserte merket hennes ble til som en konsekvens av den velkjente og evige jakten på lockdown-aktiviteter.

Hvor kom idéen om å starte eget fra? Og hvorfor ble det akkurat dette produktet?

Moshi Pêssego dukket opp i lockdown. Jeg kjøpte noe billig polymer clay på Amazon for å ha noe annet å holde på med, og for å gjøre noe kreativt. Jeg likte det så godt at jeg investerte i bedre kvalitet og bestemte meg bare for at her kunne jeg skape noe – som andre også ville like men nødvendigvis ikke gidder å lage selv.

– Dette er jo en stor trend akkurat nå, men jeg har andre planer for Moshi utover.

Annika Sofie begynte å lage egne ringer under lockdown – slik ble Moshi Pêssego til. (Foto: Instagram @annika.sofie)

Hvordan har responsen vært hittil?

– Responsen har vært så bra! Jeg solgte ut cirka alle ringene på én kveld, da jeg tok de med i veska på et event.

– Og så blir jeg jo kontaktet av dere samme dag jeg lanserer, så jeg vil si det er 10/10!

Hva et det beste med å drive egen bedrift?

– Jeg vil si at det er veldig greit å få en ekstra inntekt ved å lage et produkt jeg koser meg så mye med! Aka at jeg kan jobbe med noe jeg liker å holde på med og get high on my own supply. OG mestringsfølelsen det gir, selvfølgelig!

– Men nå har jeg jo nettopp startet opp, så dette er foreløpig litt vanskelig å svare på.

Har du noen tips til andre som vil starte opp for seg selv?

– Bare gjør det, ikke tenk. Ikke heng deg for mye opp i detaljer, det kommer naturlig og/eller senere.

– Men sett også opp budsjett, gjør masse research og ha gode rutiner.

Les også
Denne appen finner de mest Instagram-vennlige spotsene for deg

Courtney: – Jeg så et hull i markedet

Australske Courtney Marles kom til Norge for jobb, og ble boende for kjærligheten. I år realiserte hun drømmen om eget veskemerke. Konseptet er multifunksjonelle, bærekraftige, håndlagede skinnvesker.

Hvor kom idéen om å starte eget merke fra? Og hvorfor ble det akkurat dette produktet?

–Jeg er en selvlært lærhåndverker og har hatt det som hobby. I min forrige jobb reiste jeg over hele verden, og med et par dager til å utforske på de forskjellige stedene jeg landet, hadde jeg også behov for mange forskjellige vesker. For eksempel ryggsekk med plass til laptop, skulderveske, en mindre veske, en clutch til bar- og restaurantbesøk og så videre.

– Det var der behovet for en virkelig funksjonell veske, men som likevel hadde et klassisk design, kom fra.

Kørt Handmade ble til fordi Courtney selv ble lei av upraktiske vesker på jobbreiser. (Foto: Instagram @kortbags)

-Jeg så et hull i markedet, og etter masse tilbakemelding fra alle jeg viste idéen min til, bestemte jeg meg for å starte mitt eget merke og gi verden det den manglet!

Hvordan har responsen vært hittil?

– Fantastisk. Jeg har fått så mye positiv tilbakemelding og mange vil kjøpe, men sier ofte at de må spare litt først. Produktene mine er håndlaget av materialer av høyeste kvalitet, så naturlig nok har de en høy prislapp.

– Salgene har vært regelmessige, men jeg tror det vil øke etter hvert som merket mitt når ut til flere og man blir vant til idéen bak produktet mitt. Ettersom det er et så nytt konsept, altså flere vesker i én, tar det litt tid for folk å innse verdien av produktet.

Hva et det beste med å drive egen bedrift?

-Fullstendig kreativ frihet til å kunne ta merket i den retningen jeg selv vil! Jeg har ingen andre å ta hensyn til enn meg selv og kundene mine.

Har du noen tips til andre som vil starte opp for seg selv?

– Sørg for at du virkelig brenner for det du er i ferd med å starte opp. Vær forberedt på å bli skuffet. Gjør research om hva det faktisk er marked for før du legger penger inn i selskapet ditt. Om du begynner å føle deg for engstelig, for sliten eller om du føler at du har mistet retningen litt – ta deg en pause.

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge

Marielle: – Ingen dans på roser, men absolutt verdt det

Ålesund-baserte Marielle Osnes lager toalettmapper på bestilling gjennom merket Maou by Marielle. Toalettmappene i ulike størrelser og mønster skulle vise seg å være såpass instavennlige at ballen begynte å rulle av seg selv.

Hvor kom idéen om å starte eget fra? Og hvorfor ble det akkurat dette produktet?

– Det hele startet ved at jeg lenge lette etter akkurat en slik toalettmappe selv, men fant ingen i søte blomsterstoff. Derfra bestemte jeg meg for å lage de selv.

– Etter at jeg postet bilder på Instagram begynte ballen og rulle og jeg skjønte at det ikke kun var jeg som ville ha slike.

Marielle startet opp merket sitt fordi hun ikke fant toalettmappen hun selv ville ha. (Foto: Instagram @marielleosnes)

Hvordan har responsen vært hittil?

– Responsen har vært så bra! Jeg syns det er skikkelig gøy.

Hva et det beste med å drive egen bedrift?

– Det beste er friheten! Selv om jeg på mange måter aldri har skikkelig fri, så styrer jeg dagene helt selv.

Har du noen tips til andre som vil starte opp for seg selv?

– Mitt beste tips er å bare kjøre på! Og så må man være villig til å jobbe masse. Det er ingen dans på roser å drive for seg selv, men det er absolutt verdt det.

View this post on Instagram

A post shared by Maou (@maoubymarielle)

Vi: – Mitt forsøk på treg mote

Vi Nguyen ønsket seg matchende hatt og bikinitopp – så da heklet hun seg det. Nå har hun et eget merke i Hooked by Vi , og tar imot bestillinger på trendplaggene over Instagram.

Hvor kom idéen om å starte eget fra? Og hvorfor ble det akkurat dette produktet?

– Det hele startet som en hobby, en terapeutisk og produktiv hobby. Jeg har hatt stor glede av å lage gaver til venner – og har satt pris på å få håndlagde gaver.

– Dette er da mitt forsøk på treg mote. Jeg ønsket meg en hatt og bikinitopp som matchet, så da heklet jeg det.

Hooked by Vi tar bestillinger på trendy heklede hatter og topper. (Foto: Instagram @hooked.vi)

– Bøttehatter er jo også plagg som passer til alle, på tvers av kjønn og stiluttrykk.

Hvordan har responsen vært hittil?

– Responsen har vært overveldende! Takket være mine gode venner som deler og viser fram det jeg lager.

Hva et det beste med å drive egen bedrift?

– Det beste er friheten.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

Har du noen tips til andre som vil starte opp for seg selv?

– Jeg er ikke erfaren nok til å komme med så mange tips, men jeg kan si en ting: kribler det i magen av tanken på å starte opp noe eget? Så gjør det!

Synne Kristine: – Samlet merker med fokus på bærekraft og etisk produksjon

Synne Kristine Stølen driver nettbutikken Home and Collected. Der fokuseres det på bærekraftige produkter og etisk produksjon. Idéen ble født som følge av pandemien og økt hjemme-tid.

Hvor kom idéen om å starte opp noe eget fra? Og hvorfor ble det akkurat dette?

– Intensjonen var å være en nettbutikk som er med på å skape den gode atmosfæren i hjemmet. Jeg så et behov for å samle flere kategorier der alle har fokus på bærekraft og etisk produksjon under samme tak.

– Selv er jeg interessert i interiør og mote, så butikken bærer et tydelig preg av min smak. Jeg har lenge hatt lyst til å starte nettbutikk, men visste aldri helt hva jeg skulle gå for, til jeg kom på konseptet Home and Collected.

Synne Kristine har lansert nettbutikk som fokuserer på merker som er mer bærekraftige og har mer etisk produksjon. (Foto: Instagram @synnekristines)

Hvordan har responsen vært hittil?

– Den har vært god, men det tar tid å etablere seg i et marked. Å bli en kjent nettbutikk og å skape det man ønsker er ikke gjort over natta.

– Vi håper at folk ønsker å fortsette og støtte oss på reisen, vi har mye spennende på gang!

Hva et det beste med å drive egen bedrift?

– At man er selvstendig og står på egne ben, selv om det også kan være en ulempe.

– Alt står og faller på deg, så det er jo helt opp til en selv hva man gjør ut av det.

Har du noen tips til andre som vil starte opp for seg selv?

– Å tørre å satse. Det er bedre å kjøre på, enn å angre på at man ikke gjorde det.

– Det er en fordel at det er noe man brenner for. Skal man drive med noe man i utgangspunktet ikke er interessert i, er det vanskelig å stå i det når det trengs.

– Når det er sagt, er det litt prøving og feiling!

Les også: 3 freshe, norske menn om herremote i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer