Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nå stenger norske klesbutikker igjen
(Foto: Melk & Honning)

Nå stenger Oslos klesbutikker igjen

– Det er noe som er større og viktigere enn vår butikk.

Det er kommet nye kraftige tiltak i et titalls kommuner, inkludert Oslo, etter utbrudd av den engelske virusmutasjonen. Helse- og omsorgsminister Bent Høie omtaler situasjonen som «svært alvorlig» og sier at vi må gjøre det vi kan for å stanse utbruddet. Nå har de satt igang de strengeste tiltakene siden mars i fjor.

De nye tiltakene sier blant annet at butikker ikke kan holde åpent. Det betyr stengte dører hos Oslos klesbutikker, i mange tilfeller for andre gang under koronakrisen.

Les også: Stor oversikt: Her kan du shoppe norsk på nett

Moniker og Valkyrien stenger dørene grunnet nye, strenge koronatiltak. (Foto: Melk & Honning)

– Det er noe som er større og viktigere enn vår butikk og det er samfunnet vi lever i, sier Anett Ringstad til Melk & Honning.

Hun står sammen med mannen Jørgen Jalland bak multi brand-konseptet Moniker og Moniker Sport på Valkyrien på Majorstua i Oslo.

– Vi støtter opp under tiltakene og håper dette gjør at vi kommer tilbake til normalen så raskt som mulig. Vi er heldige som har en godt etablert nettbutikk, og vi kommer derfor til å ha alt fokus på moniker.no den neste uken. Man må bare være kreativ og tenkte nytt.

Ringstad forteller at hun til tross for situasjonen ikke er så bekymret for tiden fremover. Hun tror på en oppsving når alt åpner opp igjen.

– Jeg tror behovet for å kle seg opp og gå ut å kose seg blir stort når man først kan og det gleder vi oss til. Det er fortsatt en god stund til vi kan reise så jeg tror dette kommer til å komme oss til gode, sier hun.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok
Anett Ringstad Jalland, grunnlegger av Moniker. Bilde: Melk & Honning

Også i multi brand-butikken F5 i Prinsens gate i Oslo sentrum, som denne uken igjen måtte stenge dørene, velger de nå å se lyst på fremtiden.

– Vi synes selvsagt det er trist. Vi håpet vi ville slippe å stenge butikken igjen. Nå har vi vært gjennom dette en gang før, og vi håper det skal gå denne gangen også. Fremtiden må vi bare se lyst på, det kjennes jo som om det bare kan gå oppover herfra, sier Alexander Krystad Marthinsen.

Sammen med brødrene Emil og Benjamin står han bak konseptbutikken som har fokus på norsk mote. I mars stengte de for første gang dørene til butikken og bønnfalte norske motebutikker om å gjøre det samme. Nå håper de kundene vil handle på nett, og oppfordrer til å velge lokalt.

– Vi vil instendig oppfordre til å støtte uavhengige lokale aktører der man kan. Stikk innom nettbutikkene, bestill takeaway fra lokale serveringssteder etc. Så får vi bare krysse fingrene for at våren og sommeren kommer raskt og blir bedre enn dette.

– Det lå vel i kortene i går at det kom en nedstengning, sier Henia Gamborg ved konseptparfymeriet Heaven Scent i Oslo.

Hun forteller til Melk & Honning at de forholder seg til regjeringens gjeldene tiltak, og at de derfor i første omgang stenger sine fysiske butikker i Oslo sentrum og på Valkyrien på Majorstua frem til 31. januar.

– Nettbutikken vår vil holde åpent som normalt, og vi vil gjøre det vi kan for å bistå våre kunder via mail og sosiale medier. Vi prøver å tilpasse oss etter beste evne og håper at tiltakene har ønsket effekt.

Innehaver og daglig leder ved Den Dama på Frogner, Liv Hilde Lorentzen, mener det finnes de som har de langt verre enn klesbutikkene.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Vi tenker at dette gjelder kun for en uke, så det klarer vi. Vi tar gjerne en for laget hvis dette kan hjelpe oss. Alle er slitne og lei nå, så vi må sammen gjøre et ordentlig slag her. Vi har heldigvis en bra nettbutikk som hjelper oss gjennom slike perioder.

Hun synes synd på de som ikke har det, og spesielt alle restauranter, hudpleie, frisører og kulturarbeidere. Det er virkelig tøft, mener hun.

– Og alle ungdommene som ikke får tilbake tiden sin. Nå gjelder det å holde hodene kalde og hjertene varme!

– Alle butikkene i Promenaden-området, inkludert EGER og Steen & Strøm, følger tiltakene og anbefalingene fra myndighetene.

– For oss, i likhet med samfunnet for øvrig, er smittevern viktigst nå – slik at vi kan ønske kundene velkommen tilbake til så raskt som mulig, sier Kaia Kongsli, markedssjef ved Promenaden Management.

– På EGER og Steen & Strøm legger vi nå til rette for at virksomhetene som ifølge retningslinjene kan holde åpent, skal ha mulighet til det. Vi har hele tiden hatt fokus på trygg handel og smittevern, og er blitt godt rutinerte på dette.

Hun forteller at det er avklart at frisørsalongene Gevir kommer til å holde åpent på EGER og Adam & Eva på Steen & Strøm.

– Vi vil i tillegg informere om at stadig flere av butikkene i området tilbyr hjemlevering av varer. De ulike butikkenes egne kanaler vil ha oppdatert informasjon om dette, legger hun til.

Les også: Dårlig nytt for Oslos luksusbutikker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer