Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norsk kosmetikkjede legger ned hver fjerde butikk

Utelukker ikke enda flere kutt.

Tidlig forrige uke ble det kjent at Cosmetics Group som eier Vita og Loco hadde levert inn konkursbegjæring. De ulike strategiene de hadde forsøkt for å redde selskapet hadde ikke fungert, og styret i gruppen konkluderte med at forutsetningene for videre drift dermed ikke var tilstede.

Senere samme uke ble det kjent at restruktureringsselskapet Jotunfjell Partners hadde kjøpt både varelageret og rettighetene til varemerket. På det tidspunktet kunne du melde at de ville legge ned Loco – men forsøke å redde så mange av Vita-butikkene som mulig.

I dag kunne E24 melde at de nye eierne likevel legger ned 58 butikker.

Det vil si at hver fjerde Vita-butikk legges ned; totalt finnes det 207 stykker, med cirka 1000 ansatte.

– Butikkene legges ned på grunn av manglende lønnsomhet, og også en vurdering av potensiell lønnsomhet fremover, sier Geir Arne Drangseid i First House på vegne av Jotunfjell Partners, ifølge E24.

Opphørssalget hos Loco er allerede i gang, og hos de 58 Vita-butikkene som skal nedlegges vil opphørssalget starte nærmest umiddelbart.

De utelukker heller ikke at flere kutt må til.

– Det er fortsatt mange butikker man ikke er helt er sikre på. Det foregår fortsatt diskusjoner og avklaringer som må på plass før man har gjort seg helt ferdige, sier Drangseid.

Les også: Shopping gjør oss ikke lykkelige lenger

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Nana Asamoah

Siste saker

Mest lest nå
Les mer