Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norsk kosmetikkjede er konkurs

– Vi har alle jobbet med å finne løsninger, men dessverre uten å komme i mål.

Mandag morgen kunne E24 melde at Cosmetics Group som eier Vita og Loco har levert inn konkursbegjæring.

I vinter kunne administrerende direktør for Vita, Kristina Johansson, fortelle til Melk & Honning at de var i ferd med å jobbe frem en ny strategi for kjeden som helhet. Denne ble presentert i mai, med blant annet en sammenslåing av Vita Exclusive og Vita, en reposisjonering av kjeden som helhet og et mer mangfoldig skjønnhetsfokus.

Nå ser det likevel ut til at den nye strategien ikke har fungert optimalt.

Les også: Tre ganger suksessen gikk til hodet på beauty-gründere

– Varehandelen i Norge er i rask endring, og kosmetikkjedene Vita og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet. Cosmetic Group har jobbet iherdig for å snu trenden og øke konkurransekraften, skriver Cosmetics Group i en melding ifølge NTB.

Styret i gruppen har derfor konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er tilstede. 

Ifølge E24 hadde selskapet en omsetning i 2018 på 1,35 milliarder kroner, et dritsresultat på 28,4 millioner kroner og et underskudd etter skatt på 4,3 millioner kroner.

300 ansatte hos Loco og 1000 ansatte hos Vita vil berøres av konkursen.

– Her har både ansatte og butikkmedarbeidere jobbet hardt for å gjenvinne lønnsomheten i Vita og Loco. Långiver har vært løsningsorientert og sammen med eierne tilført kapital. Vi har alle jobbet med å finne løsninger, men dessverre uten å komme i mål. Det er mange som blir berørt av denne vanskelige situasjonen, og det beklager vi, sier Patrice Jabet på vegne av FSN Capital Partners, investeringsrådgiver til FSN Capital IV som er hovedaksjonær i selskapet ifølge NTB.

Melk & Honning følger saken

Les også: Nå er denne internasjonale kosmetikkgiganten konkurs i Norge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer