Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nektet adgang til kunder de mistenkte var resellers

Adidas: Ace 16+ Purecontrol Blue

Hva skal til for at en sko selger godt? Vet designerne på forhånd at det de holder på med blir en klassiker eller er det alltid skudd i blinde?

Reselling er et eget kapittel i sneakermiljøene og er en av grunnene til at menn shopper mer enn før. Vi har vel alle prøvd å bli kvitt noen bomkjøp, men noen har dette som hobby. Mye handler om renommé og om det er et sneakermerke som ikke lengre trenger å kjempe like hardt for nettopp dét, så er det Adidas. Salgstallene går stadig oppover, men selv om resellers har hatt en finger med i hype-spillet ble de nektet inngang ved en nylig lansering.

Les også: Hvorfor betaler vi i dyre dommer for kulhet?

Ifølge HNHH hang det tyske merket opp skilt med spillereglene ved kjøp av den nye «ACE 16+ Purecontrol Blue»-skoen. Dette innebar også at folk de mistenke bare ville handle for å selge videre, ikke engang fikk dra kortet. Fredrik Josefsson fra YME kan fortelle Melk at de har tenkt samme tanken, siden de gjerne vil se at skoene blir brukt i Oslos gater. Samtidig er vanskelig å nekte de som har stått i kø i opptil flere dager å få kjøpe.

Josefsson mener også at en får komme før resellers om en virkelig har lyst på en sko. Om en ikke har mulighet får man godta reseller-prisen, da det er sånn spillet er med en såpass høy etterspørsel.

– Like mye som man elsker å se folk krige i kø for å få et par sko, like mye hater man å se samme par på forum/Finn/eBay osv. bare noen timer etter release, sier han.

Noen forhåndsregler har de dog også hos YME, for om det er lang kø tillates kun et par pr. person så flest mulig får sjansen. På noen ekstra populære sko legges også til rette for en raffle/loddtrekning, noe som fjerner litt av resellingen og er rettferdig.

«(…)Resell-markedet har hjulpet dere å skape hype rundt hele deres katalog(…)», skriver @solestreetsneakerco under et bilde av det strenge skiltet (via Instagram)

Se også: Nå blir jakka di inngangsbillett til de kuleste festene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer