Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
raf simons(Photo by Slaven Vlasic/Getty Images)
(Foto: Slaven Vlasic/Getty Images)

Nå tar det amerikanske motemerket en helt ny retning

Stenger butikker og henter inn ny kreativ ledelse.

Før jul i fjor kom nyheten motebransjen hadde ventet på; Raf Simons’ dager hos Calvin Klein var talte. Samtidig ble det kjent at det erkeamerikanske merket ikke kommer til å vise under sesongens New York Fashion Week.

Årsaken til at Calvin Klein og Raf Simons skiller lag etter bare i overkant av to år, skal være at motehuset nå ønsker en mer kommersiell retning. Det kommer etter at Calvin Klein over en lang periode har slitt med dårlige tall og har måttet stenge flere butikker.

Calvin Klein 205W39NYC, Fall 2018, med Raf Simons i spissen.

Før Calvin Klein kom Simons fra tilsvarende stilling i Dior der han hadde det hele og fulle kreative ansvaret. Hans kunstneriske visjon, som blant annet bestod av samarbeid med ulike kunstnere, falt ikke i god jord hos ledelsen ved det amerikanske motehuset.

Nå, knappe måneden etter at det ble kjent at Simons fratrer stillingen sin, legger Calvin Klein en helt ny strategi.

Business of Fashion skriver at motehusets planer blant annet er å stenge flaggskipbutikken på Manhattan. Denne fikk Simons renovert i 2017.

Administrerende direktør ved Calvin Klein, Steve Shiffman, sa torsdag at merket vil relansere 205W39NYC ready-to-wear-linjen under et annet navn og med en ny kreativ visjon ved blant annet å «utvikle den tradisjonelle luksusmodellen ved å knytte sammen en uventet blanding av trender og bevege seg i et ulikt tempo».

I kjølvannet av Simons avskjed har ryktene gått om at Calvin Klein ikke vil ansette en ny kreativ leder, men heller gjøre stillingen om til et samarbeid mellom flere. Hva som blir det endelige utfallet er fortsatt ikke kjent.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

I Nord-Amerika står Calvin Klein nå ovenfor flere endringer. Blant annet ønsker selskapet å styrke sin satsning på sportsklær til menn samt øke fokuset på jeans. Netthandel vil også bli en større prioritet.

«Industrien som vi er en del av er nå vitne til en historisk forandring når det kommer til forbrukeradferd som gir betydelig vekstmuligheter. Vi ser ut til å øke merkevaren til 12 milliarder dollar i det globale retail-markedet gjennom de neste årene», sier Shiffman ifølge BoF.

Hovedbilde: Slaven Vlasic/Getty Images

Les også: Nå er siste sjanse til å få tak i «old Celine»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer