Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Off-White saksøkes igjen
Virgil Abloh under Off-White Menswear SS 19. Foto: Kristy Sparow via Getty

Nå saksøkes Off-White

Ikke første gangen heller.

Siden starten i 2013 har Off-White med Virgil Abloh i spissen vært en knallsuksess. I fjor gikk it-merket til topps i kåringen av hvilket merke som søkes mest etter på nettet, for tredje gang på rad.

Det har imidlertid ikke bare vært en dans på roser.

Merket har flere ganger saksøkt ulike aktører, av forskjellige årsaker. I 2018 saksøkte Off-White et barneklesmerke for plagiat. Året etter saksøkte merket enda et klesmerke – på grunn av et anførselstegn.

Det er ikke så greit å vite hvem som fant opp kruttet først.

Off-White har også selv blitt saksøkt flere ganger. I 2018 av et norsk merke. Året etter var det selve merkenavnet en annen aktør hadde problemer med, ifølge Hypebeast.

Nå saksøkes Off-White enda en gang.

Det er det 30 år gamle streetwear-merket Walker Wear som nå saksøker merket, ifølge The Fashion Law.

Walker Wear har sett seg lei av at Virgil Abloh stadig benytter seg av det merket omtaler som hans cheat code, hvor Abloh endrer andres design «kun med tre prosent og så påstår at det er sitt eget».

Off-White saksøkes igjen
Off-White sin jakke til venstre, Walker Wear sin genser til høyre. Foto: Skjermdump

Off-White skal ha lagd og solgt en jakke til 2234 dollar med et design som er «nærmest identisk til Walker Wears WW XXL Athletic mark design».

Også forhandlerne av jakken, Saks Fifth Avenue og Farfetch, skal ha mottatt søksmål fra streetwear-merket.

Til tross for å ha advart Off-White om at jakken faktisk forvirrer mange kunder – som skal ha tatt feil av Off-Whites jakke og Walker Wear sitt design, skal it-merket ha fortsatt å selge plagget.

Til det New York-baserte merkets store fortvilelse.

Walker Wear hevder på sin side å ha solgt produkter med WW XXL-logoen siden 1993. Merkets grunnlegger, April Walker, er for streetwear-pioner å regne, og mange hip hop-artister skal ha trykket designene til sitt bryst – legendariske Tupac blant dem.

Les også: Kanye West saksøker intern for Instagram-blemme

Siste saker

Mest lest nå
Les mer