Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @josephineskriver

Nå er det space buns som gjelder

Men ta det til et helt nytt nivå.

I fjor var det den såkalte ulvesveisen som gjaldt når det kom til hårklipp. Som så mye annet startet den litt rufsete trenden på TikTok. I den andre enden av skalaen, så man at influencerne gikk for noen helt nye frisyrer som prikken over i’en i looken. Luggen i små fletter, boblehestehale og flette med skjerf tvinnet i var bare noe av det man så på deres feed.

Nå som kjendisene har falt for trenden haute mess – en uryddig vibe på antrekksfronten – passer det kanskje med noe litt mer tilfeldig på topplokket også.

De ikoniske space buns‘ene er derfor tilbake på banen.

Disse to små tuttene på toppen av hodet peker som så mange andre trender de siste årene tilbake på 90-tallet, da blant andre Spice Girls rocket dem i utallige varianter.

Les også: Er hårtransplantasjon veien til de tykke brynene du drømmer om?

Livsstilsnettstedet Popsugar som omtaler trenden, påpeker likevel at space buns anno 2022 skiller seg noe fra opphavet. Ja, å dele håret i to deler, dra det opp på hver side av hodet og feste med enkle strikker er fremdeles innafor. Det er kanskje også den mest haute mess, «jeg våknet fem minutter før jeg måtte løpe ut døra»-varianten.

Men man snakker også om elevated space buns nå; å ta det hele til et nytt nivå.

Kanskje lar man halvparten av håret henge ned, med space buns som en gøyal detalj på toppen med scrunchies?Det har blant andre superinfluencer Charli D’Amelio gjort:

Foto: Instagram @charlidamelio

En annen variant er å flette fronten på hver side bakover mot tuttene. Noen lar også luggen få henge løst foran – eller med gelé som Jennifer Lopez sporter her:

Les også
Luksusnettbutikkene har fått sansen for norske Kolours Jewelry
Nå er det space buns som gjelder
Jennifer Lopez. Foto: @chrisappleton

Har man krøllet håret – eller har naturlig afroteksturert hår – får det også et helt annet og kult uttrykk når man gjør space buns. Her ser man hvordan den norske influenceren Petra Henriette Rufi har gjort det:

Foto: Instagram @petrahenriette

Kjendisstylisten Laura Polko forteller Popsugar at «Jeg har vært en fan av Space buns en stund og nå merker jeg at også kundene mine ber om det mer og mer. Det er en hårfrisyre som passer for alle hårtyper og teksturer og virkelig får ansiktet ditt til å skinne».

Nylig skrev Melk & Honning at brunt hår spås som årets største hårfargetrend. Så aller råest i 2022 er man kanskje om man kjører brunt hår og space buns. Deilig med en trend som ikke virker alt for uoverkommelig?

Les også: Kan beauty bli større enn mote?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer