Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Chrissy Teigen er blant de som har gjort hårtransplantasjon av brynene
Foto: Instagram @chrissyteigen

Er hårtransplantasjon veien til de tykke brynene du drømmer om?

– Kan gi et litt pussig resultat med stive, struttende hår, mener brynekspert.

Da Cara Delevingne først begynte å slå gjennom for nesten 10 år siden, bet mange seg merke i de store, buskete brynene hennes. Men den britiske modellen og skuespilleren skulle vise seg å bli voldsomt trendsettende. Bushy brows har siden tatt av blant influencere, kjendiser og i moteverdenen.

Den hårete tendensen har også en tydelig forankring i 80-tallet, med Brooke Shields som det sterkeste eksempelet. Etter 90- og 00-tallets fanatiske overnapping av brynene, var det bare et spørsmål om tid før det ble innafor å gi dem litt space igjen.

Men space er ikke nødvendigvis alltid nok. For de med gener som gjør at det vokser og gror i en rasende fart over øyepartiet, er det selvfølgelig en enkel sak. Men for de som i tenårene alltid hadde pinsetten innen rekkevidde eller har mer slunkne bryn fra naturens side, må man gjerne punge ut for å nærme seg idealet.

Modell Sophia Hadjipanteli har meget fyldige bryn fra naturens side – og blitt kjent for sin sterke monobrow-look. (Foto: @sophiahadjipanteli)

Både beautykjemper og Insta-personligheter – slik som britiske Jess Hunt med brynsmerket Refy – har sett muligheten for å kapitalisere på nettopp dette. Det finnes flere penner, geleer og puddere til bryn på markedet enn det man trenger i løpet av et helt liv. For de ekstra motiverte har microblading, en semi-permanent tatovering av hårstrå for å fylle ut brynene, vært den mest permanente metoden.

Men det finnes også en annen, litt mer ukjent måte å skaffe seg de brynene man drømmer om, nemlig hårtransplantasjon.

Det var modell, kokebokforfatter og John Legend-frue Chrissy Teigen som i november kunne dele med sine følgere at hun hadde gjennomgått dette inngrepet. Hun hadde frem til da vært helt avhengig av en rekke ulike produkter for å fylle inn sine overnappede bryn.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien

Ifølge Page Six går behandlingen ut på at man flytter hårsekker fra bakhodet og til øyenbrynspartiet. I en oppdatering sent i desember viste 35-åringen frem resultatet. Der så man tydelig at nye hår var i ferd med å vokse frem.

Les også: Stjerneparet satte igang en debatt om kroppsvask: Hvor ofte trenger man egentlig å vaske seg?

Instagram: @chrissyteigen

Til tross for at hårtransplantasjon til bryn ikke er så kjent her til lands enda, er det steder som tilbyr det allerede. Blant dem er Skandinavisk Hårinstitutt i Oslo.

– Ja, hos oss er vi vant til øyebrynstransplantasjoner. Det er en trygg og effektiv metode for å få fyldigere øyebryn – om man vet hva man gjør, forteller hudlege Martin Enger til Melk & Honning.

– Det er litt vanskeligere teknisk enn vanlig hårtransplantasjon, så det er ekstra viktig at man blir operert et sted som er vant til øyenbryn, påpeker han.

Ifølge Enger er dette en permanent behandling som det ikke er nødvendig å gjenta.

– Noe å tenke på er at hårsekkene oppfører seg slik de gjorde på hodet. Det vil si at de ikke slutter å vokse, noe som gjør det nødvendig å klippe øyenbrynene med jevne mellomrom.

Brow Rehab i Oslo har eksistert siden 2014 som et lite univers der brynene står i fokus.

Gründer og eier Silje Noreng kjenner også til øyebrynstransplantasjon.

– Jeg har en kunde som har fått dette utført. Resultatet ser i grunn ikke så verst ut, men – og det er et stort men – siden det brukes hår fra hodet ditt, vokser hårene seg lange. Med andre ord er du nødt til å trimme de ofte, som kan gi et litt pussig resultat med stive, struttende hår, forteller hun til Melk & Honning.

Silje Noreng er ikke helt overbevist om at hårtransplantasjon er veien å gå. Foto: Brow Rehab

Brynseksperten er ikke lysten på å tilby behandlingen hos seg, også fordi det er et kirurgisk inngrep.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Vi tilbyr kun behandling av dine egne hår, enten med farge, voksing eller napping.

– En annen metode er Brow Lamination der vi med en slags permanent krem kan forme hårene dine i ønsket retning for et mer fluffy og fyldig resultat. Det er veldig populært, mener hun.

Alt innen skjønnhet- og mote går i sykluser. Allerede i 2018, da 90-tallet for lengst var tilbake i motebildet, dukket Rihanna opp på forsiden av britiske Vogue med ultratynne bryn. Motemedier verden over spurte seg om det barbadiske multitalentets brynsstunt markerte starten på slutten for dets hårete motstykke.

Ifølge Noreng er man nå på vei nettopp i den retningen.

– Trenden med svært tykke bryn begynner å roe seg litt. Flere ønsker seg litt mer naturlig fylde på brynene igjen. Den trenden vi ser komme vil jeg kalle klassisk, litt á la brynene vi så på 50 og 60-tallet med Marilyn Monroe og Audrey Hepburn.

Les også: Ansiktsmassasje-videoer tar over sosiale medier – men hva sier ekspertene?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer