Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hailey Bieber
Hailey Bieber har gått over til den mørke siden. (Foto: Instagram / @haileybieber)

Trenger du en forandring?

2022 spås å bli brunettenes år.

Ingenting frister som en mild makeover i januar. Det går mot lysere tider, jul og nyttår er unnagjort og noen og enhver kan føle på behovet for en oppfriskning. Hva med en ny hårfarge?

Eller kanskje bli bedre kjent med din egen?

For bruntoner i alle nyanser trender nå, ifølge New York Times og Hypebae. De forteller om en voldsom økning i folk som vil gå mørkere, og spekulerer i om pandemien kan ha en finger med i spillet. For det var kanskje flere som misset en behandling eller to? Fikk anledning til å ble bedre kjent med røttene og sitt naturlige jeg?

Sikkert er det ihvertfall at også kjendisene hopper på trenden. Både Hailey Bieber, Gigi Hadid og ikke minst Billie Eilish gikk dramatisk fra blondt til mørk brunt på tampen av 2021. I tillegg til alle de andre klassiske mørkhårede som inspirerer oss akkurat nå!

Billie Eilish
Superstjernen gikk fra svart-grønt til blondt til mørk brunt i 2021. (Foto: Instagram / @billieeilish)

Og det er de tidligere kanskje litt utrendy varme brune fargene som nå har et øyeblikk. Etter en lang periode med utpregede kalde hårtoner; fra isblondt, toner med gråskjær eller den kalde ‘bronde’-looken, kommer de nye bruntonene med navn som varmer.

Gigi Hadid
Gigi Hadid leker seg med hårfarger for tiden – her i en varm rødbrun tone. (Foto: Instagram / @gigihadid)

Tenk sjokolade, gyllenbrunt, kastanje og Coca-Cola – eller nesten svart om du vil. Fellesnevner er at håret skal være sunt og glansfullt.

‘Sunn brunette’ er årets trend, skriver avisen. For det er ingen hemmelighet at skadet hår lettere ser friskt ut i en i brun tone, eller blir sunnere av færre behandlinger. Og nettopp dette er den store fordelen, ifølge frisørene.

‘Dyr brunette’ er en annen fargekombinasjon som er i vinden – men den trenger ikke være nettopp det. Det er de rike, varme tonene som gir opphav til navnet.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

«Den er skinnende, varm, den glinser i sola og den er naturlig» sa stylist Sarah Klein ved Nine Zero One i LA til InStyle. Hun er stylisten til Hailey Bieber og forteller hvordan de skapte stjernens nye, naturlige stil.

«Vi ville gjøre minimum av det vi trengte med baby-områder av varme highlights rundt ansiktet for å ramme det inn, og en gyllen hårgloss. Nå har hun nesten grodd ut sin naturlige farge» sier stylisten.

Hailey Bieber
Hailey Bieber fått hjelp av hårstylisten til å finne tilbake til røttene. (Foto: Instagram / @haileybieber)

For de som vil ta steget selv anbefaler hun nettopp hårgloss eller glansvask for å minimere farging og for mest naturlig resultat.

For bruntonene er naturlige, ukompliserte og passer inn i en (post)-pandemisk og mer bærekraftig ‘less is more’ tankegang, er det flere som peker på.

Klar for å gå våren i møte med en ny look?

For mer mørkhåret inspirasjon – sjekk ut disse ikoniske brunettene:

Zendaya
Zendaya er kjent for sin lange, brune manke. (Foto: Instagram / @zendaya)
Ingrid Alexandra
Prinsesse Ingrid Alexandra er en klassisk, naturlig brunette. (Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff)
Bella Hadid
Supermodell Bella Hadid har prøvd mange hårfarger – men returnerer alltid til sin signaturbrune tone. (Foto: Instagram / @bellahadid)
Iman
Iman stråler med gylne hårtoner av gull og brunt. (Foto: Instagram / @the_real_iman)
Lily Collins
Emily in Paris-stjernen Lily Collins mørk brune lokker er perfekt parisiske – selv om ikke alt annet er det. (Foto: Instagram / @lilycollins)
Charlotte York
Charlotte York i orginalserien Sex and the City med kastanjebrunt, glansfullt hår. (Foto: Instagram / @everyoutfitonsatc)
Hanneli Mustaparta
Hanneli Mustaparta varierer sine mørke lokker med varme toner. (Foto: Instagram / @hannelim)
Cindy Crawford Christy Turlington
Supermodell-duo Cindy Crawford og Christy Turlington var 90-tallets hotteste brunetter. (Foto: Instagram / @cturlington)
Darja Barannik
La deg inspirerer av Darja Baranniks mørke lokker. (Foto: Instagram / @darjabarannik)

Les også: Gigi Hadid overrasker med ny hårfarge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer