Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilder fra filmen father of the bride

Klar for kongelig bryllup? Her er ti bryllupsfilmer

Underholdningen som får deg klar for lørdagens bryllup mellom prins Harry og Meghan Markle.

«Father of the Bride»

«Jeg skjønte i det øyeblikket at jeg aldri igjen ville komme hjem og se Annie vente på toppen av trappene. Jeg ville aldri igjen se henne ved frokostbordet iført pysjamas og sokker». Det sier far i filmen, George Banks, spilt at Steve Martin, i det han finner ut at datterens hans skal gifte seg.

Den romantiske filmen fra 1991 er regissert av Charles Shyer, og oser av romantikk, drama, kjærlighet og forholdet mellom en far og datter.

«Fire bryllup og en gravferd»

Daily Mail kaller filmen for en av de beste romantiske komediene gjennom tidene. «Four Weddings and a Funeral», som den heter på originalspråket, fra 1994, regissert av Mike Newell, manus av Richard Curtis (som også skrev manuset til blant annet «Notting Hill») og med Hugh Grant og Andie MacDowell i hovedrollene.

Filmen handler om, ja – fire bryllup og en gravferd. Den romantiske komedien (som også er litt trist) forteller historien om åtte venner, fem prester, elleve bryllupskjoler, flere hundre champagneglass og to personer som er forelsket i hverandre, men som ikke helt klarer å gjøre noe med det.

Bilde fra den romantiske komedien Four Weddings and a funeral

«27 dresses»

Hun er den perfekte brudepiken, men har selv verken tid til seg selv og hvert fall ikke til å date og selv finne drømmemannen. Filmen «27 Dresses» er regissert av Anne Fletcher og har Kathrine Heigl i hovedrollen. To bryllup på én kveld? Ikke noe problem. I klesskapet har hun fylt opp med alle slags spesielle antrekk fra bryllup hun har vært brudepike i – og avtaleboken hennes er fullbooket med nye avtaler og gjøremål for gifteklare venninner og bekjente. Men hvor lenge kan dette pågå før hun setter seg selv i fokus og finner sin egen drømmemann?

Bilde fra filmen 27 dresses

«Sex and the City»

Ingen liste over bryllupsfilmer uten den første av to «Sex and the City»-filmene. Etter å ha datet Mr. Big gjennom ti år forlover Carrie Bradshaw (spilt av Sarah Jessica Parker) seg endelig med drømmemannen. En fotoshoot med Vogue viser oss Bradshaw i en drømmesituasjon med spektakulære kjoler fra ledende motehus som Christian Dior, Lanvin, Vivienne Westwood, Oscar de la Renta og Carolina Herrera. Filmen byr på mye kjærlighet, lekre antrekk, drama, komedie, vennskap og et par ikoniske Manolo Blahnik-pumps.

Bilde fra filmen Sex and the City

«Sweet Home Alabama»

En romantisk komedie med Reese Witherspoon i hovedrollen. Witherspoon har rollen som den New York-baserte moteskaperen Melania Carmichael, som blir fridd til av kjæresten Andrew Hennings – som også er sønnen til New Yorks borgemester. Hun blir da forlovet med New Yorks mest ettertraktede ungkar, men fortiden hennes skjuler mange hemmeligheter. Hun er alt gift med kjæresten fra videregående i Alabama, som nekter å skille seg fra henne. Hun må reise tilbake til hjembyen for å avslutte ekteskapet med ekskjæresten, men det blir selvsagt ikke like lett som forventet. Du kan ta jenta ut av sørstaten, men kan du ta sørstaten ut av jenta?

Bilde fra den romantiske komedien Home Sweet Alabama

«Runaway Bride»

Regissør Garry Marshall fører med filmen «Runaway Bride» fra 1999, Julia Roberts og Richard Gere sammen igjen etter suksessen «Pretty Woman». Julia Roberts spiller rollen som en kvinne som har forlatt tre menn ved alteret, mens Richard Gere spiller en kynisk journalist som bestemmer seg for å skrive en artikkel om hennes ekteskapelige fadeser.

Bilde fra filmen Runaway Bride

«Bride Wars»

Av og til vil vi bare se en klassisk amerikansk film, med vennskap, kjærlighet og drama. «Bride Wars» lar oss følge to ganske ulike jenter som har vært bestevenninner i alle år. De har begge alltid hatt den samme drømmen om bryllupslokale, men hva skjer når det bare er én dag ledig den datoen begge drømmer om?

Bilde fra filmen Bride Wars

«Bridesmaida»

Enda en amerikansk romantisk komedie som byr på krangling, kjærlighet og vennskap. For sjalusi kan også oppstå når det kommer til vennskap. Hvordan går det når bestevenninnen din gjennom mange år skal gifte seg, og både du og en annen ny venninne av henne blir valgt som forlover? For ikke å glemme at den nye venninnen hennes har langt bedre råd enn deg.

Bilde fra filmen Bridesmaids

«Melancholia»

Filmen fra 2011 er regissert av danske Lars Von Trier, og har Kirsten Dunst og Alexander Skarsgård i hovedrollene. «Melancholia» er en psykologisk katastrofefilm, hvor hovedpersonene Justine og Michael feirer et overdådig bryllup hjemme hos Justines søster og svoger. Mens festen er i full gang er planeten Melancholia på vei mot Jorden.

Bilde fra filmen Melancholia

«Marie Antoinette»

Få en dose historie og smaken av kongelig bryllup i filmen om Marie Antoinette av Sofia Coppola fra 2006.

Marie Antoinette var bare 19 år gammel da hun ble dronning av Frankrike.I en alder av 14 år gammel blir hun trolovet til kong Ludvig XVI, og må dermed flytte fra alt hun har av familie og  eiendeler i Wien til slottet i Versailles utenfor Paris. Helt alene blir hun kastet inn i det overdådige hoffet, uten veiledning og ut i en verden av skandaler. Her gjør hun oppgjør mot den isolerte atmosfæren på slottet – og ender opp med å bli Frankrikes kanskje mest misforståtte monark.

Se den overdådige brudekjolen, alle de store parykkene, kjolene, skoene og ja, selvfølgelig utsagnet «Let them eat cake».

Bilde fra filmen Marie Antionette

Hovedbilde: Father of the Bride 

Les også: Alt du må vite om det britiske prinsebryllupet 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer