Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Meghan Markle og prins Harry. Foto Royal.uk

Alt du må vite om det britiske prinsebryllupet

Hvem er ikke invitert, skal Spice Girls opptre, hvordan blir kjolen og hvem vil føre henne til alteret?

Lørdag 19.mai vil hele verdens øyne være rettet mot England, nærmere bestemt St. Georges Chapel i Windsor utenfor London, hvor bryllupet mellom prins Harry (33) og Meghan Markle (36) vil finne sted.

Los Angeles-fødte Meghan Markle er den første fargede personen som kommer inn i det som ellers alltid har vært et kritthvitt britisk kongehus. Det gjør at forlovelsen mellom prinsen og den tidligere skuespilleren er historisk, men også kontroversiell.

Etter at forholdet mellom de først ble kjent i 2016, kokte det hos de britiske tabloidavisene, og det var spesielt tre punkter som preget spaltene: At hun er eldre enn prins Harry, den tidligere skilsmissen hennes og at hun har mørkhudede gener. Alt snakket om bakgrunn og hudfarge førte til slutt til at prins Harry og kongehuset sendte ut en uvanlig uttalelse, hvor de ba om å få slutt på det de så på som rasistisk pressedekning av Meghan Markle.

Pressemelding fra det britiske kongehuset i anledning forholdet mellom prins Harry og Meghan Markle. Foto: Skjemdump Twitter @KensingtonPalace

Pressemelding fra prins Harry og kongehuset. Foto: Skjemdump Twitter @KensingtonPalace

De to ble forlovet 27.november 2017, og siden har det blitt spekulert i alt fra brudekjolen til gjestelisten. Det har også vært litt drama i kulissene, da spesielt fra Markles side av familien. Den tidligere Suits-skuespilleren har nemlig ikke alltid hatt det beste forholdet til hele familien sin, og det er spesielt en stesøster som har snakket om Markle til pressen. Samantha Grant, holder nå på å skrive boken «The Diary of Princess Pushy’s Sister», skriver Harpers Bazaar. Etter tittelen på boken å dømme har ikke forholdet akkurat blitt noe bedre, noe som antagelig er grunnen til at Grant og flere andre familiemedlemmer ikke har fått invitasjon til det kommende prinsebryllupet.

Det offisielle forlovelsesbildet. Foto: Skjemdump Instagram @KensingtonRoyal

Paret annonserte forlovelsen i november 2018. Foto: Skjemdump Instagram @KensingtonRoyal

Gjestelisten

Kensington Palace har tidligere uttalt at det vil komme rundt 600 gjester til prinsebryllupet. Dette er en liten forsamling sammenlignet med bryllupet mellom prins William og hertuginne Kate i 2011, hvor det var 1900 gjester. I bryllupet mellom dronning Elizabeth og prins Philip i 1947 var det invitert 2000 gjester. Grunnen til at dette prinsebryllupet har en så begrenset gjesteliste er fordi prins Harry er den sjette i rekken for tronen, og det er derfor ikke obligatorisk å invitere diplomater fra andre land.

Av prins Harrys venner vil Owen Inskip, Guy Pelly, Lizzy Wilson og Arthur Landon komme. Jessica Mulroney, Misha Nonoo, Janina Gavankar og Abigal Spender er venninner av Meghan Markle som ryktes å være invitert i bryllupet, skriver britiske Vogue.

En rekke britiske kjendiser står selvsagt også på gjestelisten. Her finner vi navn som David og Victoria Beckham, Serena Williams, Elton John, Cara Delevingne og Ed Sheeran.

Fra Meghan Markle familie er det bare foreldrene hennes som skal ha fått invitasjon til bryllupet. Det ser derimot ut som at det bare er moren som vil delta i datterens bryllup.

Brudekjolen

Det vi kanskje elsker å spekulere mest i er hvem som står bak brudekjolen til den kommende bruden. Her er det tradisjon at bruden velger et britisk merke eller designer, og selv om Meghan Markle ellers er et friskt pust i den britiske kongefamilien, tror vi at også hun vil velge en kjole signert en brite. Spørsmålet er om Markle velger to kjoler på den store dagen, og om da én av disse vil være signert en britisk designer.

På de offisielle forlovelsesbildene har Markle på seg en haute couture-kjole signert det britiske couture-huset, Ralph & Russo. Siden har ryktene gått om det ikke er disse som vil stå bak også brudekjolen til Markle.

Andre hete navn er John Galliano for Maison Margiela, Elie Saab, Oscar de la Renta og Giles Deacon. Den britiske designeren Henry Holland har tidligere uttalt at han mener Burberrys tidligere sjefdesigner Christopher Bailey ville vært perfekt for rollen.

På offisielle oppdrag for det britiske kongehuset har Markle ofte vært kledd i antrekk signert australske designere. Markle bodde selv i Australia i syv år mens hun spilte i «Suits». Hun har en tydelig kjærlighet for australske designere, og det er derfor mange som tror at hun vil velge en kjole fra Erdem.

Det britiske kongehuset har ikke bekreftet hvilken kjole Meghan Markle vil ha på seg på bryllupsdagen, men to uker før bryllupet skriver The Daily Mail at de har avslørt at Markle vil bruke en håndsydd kjole fra det britiske couture-huset Ralph & Russo. Kjolen har ifølge nettstedet ha en verdi på 100.000 pund. Siden har andre store nettsteder som Harpers Bazaar og Vogue Paris, skrevet det samme. Om dette faktisk stemmer gjenstår å se utenfor kirken 19.mai.

Da hertuginne Kate giftet seg med prins William i 2011, hadde hun på seg en kjole signert Sarah Burton for Alexander McQueen. Alexander McQueen er ett av favorittmerkene til hertuginnen.

Hvordan blir kjolen? Melk & Honning har snakket med kongehuseksperten og tegnet en skisse. 

Meghan Markle i brudekjole i en scene fra Suits. Foto: US Network

Meghan Markle i brudekjole i en scene fra «Suits». Foto: US Network

Brudepikene

Selv om det er bruden som gjerne får mest oppmerksomhet på bryllupsdagen, har vi fortsatt friskt i minnet Pippa Middelton, som var Kates brudepike i 2011. Middleton kom i en kroppsnær, hvit kjole fra Alexander McQueen, og det var spesielt hertuginne-søsterens bakdel som stod i fokus. Det førte til at hun fikk kallenavnet «Her royal hotness», og hun anses i dag som en av verdens mest kjente brudepiker.

I prinsebryllupet som står i mai er vi også nysgjerrige på hvem som vil få den æresfylte oppgaven. Prins George og prinsesse Charlotte, som er to av de tre barna til prins William og hertuginne Kate (Prins Louis er under én måned gammel når bryllupet står, så han vil ikke delta i bryllupet), vil antagelig være brudesvenn og blomsterpike.

Både tennisspiller Serena Williams, skuespiller Priyanja Chopara, designer Misha Nonoo og stylist Jessica Mulroney er blant navnene det snakkes om når det kommer til hvem som blir Markles forlovere  Prins Harry har valgt broren sin, prins William, som sin forlover.

Hvem fører henne til alters?

Det er jo tradisjonelt farens oppgave å føre bruden til alters, men slik ser det ikke ut til å bli i dette bryllupet. Marie Claire skriver at det ikke vil være Thomas Markle, Meghan Markles far, som vil få denne oppgaven i bryllupet; av den enkle grunn at han er for sjenert for den store oppgaven. Først var det snakk om at det kanskje kunne være Markles mor som ville føre henne til alteret, men nå holder flere en knapp på at det er Markles fremtidige svigerbror, prins William som vil føre henne.

Da dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, giftet seg med kjendisfotografen Anthony Armstrong i 1960 var det dronningens ektemann, prins Philip, som førte henne til alteret.

4.mai, rundt to uker før bryllupet står, gikk Kensington Palace ut med en pressemelding hvor de bekreftet at faren til Meghan Markle, Thomas Markle, vil føre datteren sin til alteret. De skriver også at begge foreldrene til Markle [som er skilt], vil delta i bryllupet.

Siden denne pressemeldingen kom ut har vi ikke fått bekreftet noe mer fra kongehuset, men flere aviser, deriblant The Guardian, skriver 15.mai at Thomas Markle ikke vil delta i datterens bryllup. 

Det var TMZ som først avslørte nyheten. De skriver at Thomas Markle skal ha staget paparazzi-bilder av seg selv som gjør seg klar for å reise til England i anledning datterens bryllup.

Som svar på påstanden skriver Kensington Palace til TMZ:

«Dette er et dypt personlig øyeblikk for Meghan Markle, bare noen dager før bryllypet. Hun og prins Harry, ber igjen for forståelse og respekt i denne vanskelige situasjonen». 

TMZ har snakket med Thomas Markle som forteller at han hadde et hjerteinfarkt i underkant av to uker før bryllupet. Han skal nå slite med smertet i brystet. Ifølge ham selv skal smertene være et resultat fra dramaet innad i familien og det at han er lei seg. Han trekker frem eldstedatteren Samantha Grant som eksempel. «Jeg har tatt mye Valium for smerten, spesielt når jeg hører om min eldste datter», sier Thomas Markle til TMZ.

Etter mange spekulasjoner om hvem som ville føre Meghan Markle til alteret, bekreftet Kensington Palace fredag i en pressemelding at det blir prins Charles. Videre skriver de at prins Charles er glad for å kunne ønske Meghan Markle velkommen til familien på denne måten. 

Pressemelding fra Kensington Palace

Festen

Hvordan festen blir vet vi foreløpig lite om, og vi har våre tvil om at gjestene kommer å oppdatere sosiale medier hyppig. I prinsebryllupet i Sverige spilte den nå avdøde svenske DJ-en Avicii til langt på natt, og i bryllupet til svenske prinsesse Madeleine og Chris O’Neill fikk vi se bilder av prinsessen og venner ute på altanen midt på natten for å ta seg en sigarett.

At det blir en bra fest er vi ikke i tvil om, og om ryktene faktisk stemmer kan det være at gjestene får danse og synge med til hits som «Wannabe» og «Spice up your life».

Victoria Beckham er en selvskreven gjest i bryllupet ettersom hun er god venn av det britiske kongehuset og Meghan Markle. Men ryktene skal ha det til at hele Spice Girls-gruppen kommer for å opptre.

Fem dager før bryllupet skriver nettsider som Cosmopolitan og US Magazine at Spice Girls-jentene Victoria Beckham, Mel B, Malanie C, Emma Bunton og Geri Halliwell, vil komme i bryllupet.

TMZ og Daily Mail avkrefter derimot ryktene om at jentegruppen vil opptre under festen. Dette skal verken Meghan Markle, prins Harry eller det britiske kongehuset ha bedt dem om.

Jentene fra Spice Girls er invitert i bryllupet. Foto: Skjemdump Instagram @VictoriaBeckham

Jentene fra Spice Girls er invitert i bryllupet. Foto: Skjemdump Instagram @VictoriaBeckham

Hovedbilde via Royal.uk

Les også: Brudekjoler fra catwalken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer