Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Høyer åpner på Paleet
Foto: Balmain via Instagram/@hoyerluxurywoman

Nå åpner Høyer ny flaggskipsbutikk på Paleet

Flytter butikken etter 13 år på Eger.

Etter 13 år på Egertorget, flytter Høyer nå inn på Paleet lenger nede på Karl Johan.

Den nye flaggskipsbutikken i Oslo vil strekke seg over to etasjer og ha rundt 2000 kvadratmeter med boltreplass, med merker som populære Jacquemus, Chloé, Zimmermann, Nanushka, Balmain, Proenza Schouler, Saks Pott, Paco Rabanne, Jil Sander og Axel Arigato.

Høyer-Sjef Ørnulf Høyer forteller til Melk & Honning at de valgte Paleet «på grunn av en utleier som vi både kan stole på og som vil det samme som oss».

– Men fremfor alt på grunn av den fantastiske eksponeringen Paleet kan tilby og som vi er helt avhengig av, fortsetter han.

– Dette henger selvfølgelig sammen med at vi har avsluttet vårt leieforhold i Eger Magasin, og den historien som ligger bakenfor.

ørnulf Høyer
Foto: Ørnulf Høyer. Foto: Mr Who AS.

Han forteller at de i 2009 startet «en one-of-a-kind high end flaggskipsbutikk midt på Karl Johan som hadde tre flotte utstillingsvinduer ut mot Egertorget».

– Butikken har lenge vært et ikon i Oslo, som kombinerer high end med luksus på en måte ingen har gjort før. Og dette ble på kort tid synlig for alt og alle i den norske moteverdenen.

– Men i 2016 fikk Eger nye eiere, og da begynte plutselig magasinet å skifte karakter.

Utstillingsvinduene ble borte, og utleieren begynte å gjøre om magasinet til «en bygningsmasse med stand alone butikker, der de blant annet leide ut til Ikea og Olivia, hvilket var stikk i strid med forutsetningene i vår leiekontrakt», forteller han.

– Etter tre år med forhandlinger viste det seg at vi ikke lenger kunne fortsette på Eger. Og det var derfor ikke vanskelig å takke ja til det tilbudet vi fikk fra utleieren av Paleet.

– I motsetning til utleieren av Eger, så ville de gi oss en fantastisk eksponering mot Karl Johan, i tillegg til support og leievilkår som viste deres ønske om et godt samarbeid. 

høyer
Tegning av hvordan den nye Høyer-butikken på Paleet vil se ut, publisert med tillatelse fra Høyer.

Nylig begjærte Egertorget Invest, som leier ut lokalene til Høyer Egertorget, butikken konkurs. Årsaken skal være manglende husleie, skriver Nettavisen.

Saken skal ifølge avisen opp i Oslo Tingrett 12. mai – dagen før den nye butikken på Paleet åpner.

Nyheten kommer bare noen uker etter at Børsen i april kunne fortelle at Høyer skal møte gårdeier Egertorget Invest AS i retten i august. Gårdeier har framsatt krav om betaling av forfalt husleie, ifølge berammingslistene, skriver Børsen.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

– Vi har helt siden 2018 vært i tvist med de nye eierne av EGER, og vi har helt frem til august 2021 prøvd å finne en løsning på et leieforhold som begynte å bli mer og mer skakk-kjørt, sier Ørnulf Høyer og fortsetter;

– Fakta er at vi underveis har betalt samtlige kreditorer, men at vi på et tidspunkt sluttet å betale utleier fordi vi har et større krav mot dem enn det de har mot oss. 

– Dette skal opp for retten i slutten av august, så vi finner det ganske merkelig at de nå prøver å konkurs-begjære butikken etter at vi har lagt ned driften og har forlatt lokalene. Det er rett og slett ulogisk, og mest sannsynlig et taktisk utspill. Vi vil derfor selvfølgelig bestride dette.

Melk & Honning tok kontakt med utleier for en kommentar.

– Vi har over tid forsøkt å komme til andre løsninger sammen med leietaker. Det har vi dessverre ikke lyktes med. Nå avventer vi behandlingen av saken, sier Annette Lund, CEO i Promenaden Management til Melk.

I 2020 fikk Høyer en utenlandsk investor med på laget og dere skulle satse med 14 nye butikker – hvordan har dette gått?

– Vi har avsluttet samarbeidet med den opprinnelige investoren, og har nå fått inn en ny. Og målsettingen om ytterligere circa 14 butikker er den samme, hvorav Paleet er en av dem. Høyer Byporten Man, Høyer Gulskogen/Drammen, Høyer Outlet Slependen og Høyer Bodø Sentrum er fire andre som også har blitt startet eller som er i ferd med å bli startet siden den gang, sier Ørnulf Høyer.

åpner butikk på paleet
Tegning av hvordan den nye Høyer-butikken på Paleet vil se ut, publisert med tillatelse fra Høyer.

Er Paleet et sted dere har drømt om lenge?

– Vi har alltid drømt om å ha den fineste butikken på Karl Johan, og nå som Eger er en saga blott, så er dette en fortsettelse av den drømmen, sier han og fortsetter;

– Og en splitter ny og enda mer moderne butikk som er mer i tiden er jo en drøm i seg selv, ikke minst for kundene. I tillegg til en fantastisk innredning med de beste merkene innen klær, sko, smykker og accessoirer, så finner du kunst som kan kjøpes, og ikke minst: En reparasjonsavdeling midt i butikken som vil hjelpe deg med å ta vare på dine produkter. Hvilket sannsynligvis er det første av sitt slag i butikk-Norge.

høyer
Tegning av hvordan den nye Høyer-butikken på Paleet vil se ut, publisert med tillatelse fra Høyer.

Det blir imidlertid ikke den første reparasjonsavdelingen i Norge. I 2019 åpnet H&M sitt reparasjonskonsept Take Care. Det fikk krass kritikk.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Innkjøper i Høyer, Mia Mariaux De Serres, mener man kan vente seg en «spennende destinasjon og et inspirerende univers av høyprofilerte merkevarer og utmerket service» i den nye flaggskipsbutikken til Høyer.

Mia
Mia Mariaux De Serres. Foto: Stine Heyerdahl

– I en god Høyer varepakke har alle merker forskjellige roller i butikken, hvor hvert merke gjør sin jobb og bygger opp hverandre. Merke-miksen skal henge sammen slik at det ser bra ut i butikk og den skal appellere til forskjellige kundegrupper, sier Mia Mariaux De Serres til Melk og fortsetter;

– Utfordringen er å gjøre varepakken unik. Derfor er vi alltid på jakt etter nye merkevarer og sørger for at vi har it-pieces som skiller seg ut.

Nå har de hentet inn internasjonale merker som blant andre Aje, By Far, Jacquemus og Axel Arigato.

– Kjoler er et stort fokus i dameavdelingen – Høyer er en destinasjon der man alltid kan finne noe å pynte seg i. Vi elsker det australske it-merket Aje, som er kjent for kjoler med cut-outs i nydelige silke og lin kvaliteter. 

Flere av merkene dere tilbyr, finnes også hos aktører som Moniker Oslo. Hva tenker dere om konkurransen?

– Siden vi åpnet i 2004 har Høyer hatt en bred varepakke, og vi er stolte av å ha introdusert mange internasjonale merker gjennom årene som nå også finnes hos flere norske aktører i vår bransje. Konkurranse er alltid bra – det holder oss skjerpet og gjør jobben vår spennende.

But mind you: Vi har flere merker som kun vi fører, og dessuten har vi større bredde fra de fleste merker enn flere av våre konkurrenter.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

Les også: – Var en veldig rasistisk bransje da jeg startet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer