Ganni åpner sin første butikk i London

Foto via Vogue

Nå åpner Ganni sin første butikk i London

Se bildene her.

Tidligere i år skrev Melk & Honning om Ganni som åpner sine første butikker i USA, nærmere bestemt i New York og Los Angeles.

Nå åpner også den første Ganni-butikken i London dørene.

– Alltid stått mitt hjerte nær

Ryktene om det danske suksessmerkets Soho-butikk begynte å svirre i fjor. Nå er butikken i Beak Street et faktum. Med sine 2750 kvadratmeter åpner den dørene 16. august.

– Det er et sted som alltid har stått mitt hjerte nær. Jeg har kommet hit for inspirasjon siden jeg var tenåring. Det var min første storbyopplevelse – fra en liten by nord i Danmark ble verden snudd på hodet. Det er ikke mye som kan sammenliknes med people watching i London, og jeg har alltid elsket Britpop-kulturen, sier kreativ leder i Ganni Ditte Reffstrup til britiske Vogue.

Det danske motemerket ble grunnlagt i 2000. Ditte Reffstrup og ektemannen Nicolaj kom inn i selskapet i 2009. I 2017 solgte de sammen med partner René André Dyring 51 prosent av aksjene i selskapet til det amerikanske kapitalfondet L Catterton for 500 millioner danske kroner. I dag er Ganni representert i over 400 butikker verden over i tillegg til egne butikker i Norge, Sverige, Danmark og nå også USA og England. Tidligere i år kjøpte Ganni tilbake de norske butikkene fra det Oslo-baserte agenturet Colina Stores AS som har hatt franchise på det danske suksessmerket siden 2012.

Ganni kunne nylig melde om rekordoverskudd, og legger med det bak seg sitt hittil beste år. Tidligere denne måneden feiret de ti år med visning under moteuken i København.

Inspirert av eget hjem

Soho-butikken er inspirert av parets eget hjem. Her er blant annet tepper laget av resirkulerte Ganni-stoffer fra merkets Double Love Kiosk under moteuken i København samt second-hand Alvar Aalto-krakker.

– Kunsten er fargesterk og morsom for å speile Gannis personlighet, sier Reffstrup til Vogue.

– Vi har verker av noen av mine favoritt superkule kvinnelige kunstnere som Emma Kohlmann og Monica Kim Garza. Og en helt utrolig pappmasjé-skulptur av Misaki Kawai som er fra The Apartment i København.

Butikken i Soho vil i tillegg til ready-to-wear også føre såkalte in-store exclusives samt ha fokus på merkets grønnere linje med blant annet innsamling og resirkulering av klær.

Se bildene fra Ganni-butikken i London her:

Les også: Luksusgruppe-topp: – Den norske forbrukeren er kvalitetsbevisst og kjøpesterk