Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Sesongens ferske modeller

Dette er nykommerne fra moteukene.

I etterkant av Oslo Runway laget Melk & Honning liste over de modellene som hadde markert seg under Oslo Runway. Neste steg for disse modellene er å forhåpentligvis begynne en internasjonal karriere å gå nedover catwalken hos de store merkene på de internasjonale moteukene. Da blir de forhåpentligvis en av modellene på denne listen.

De internasjonale moteukene avsluttet med Louis Vuitton sin vising på Louvre tirsdag denne uken. Det er flere norske modeller som har markert seg denne sesongen, blant annet Marie Hallen som gikk vising for Dolce og Gabbana, Eline Lykke som var en av to pluss-size modeller på catwalken til Alexander McQueen, og Signe Veiteberg som var exclusive for Prada – og lukket tirsdagens Louis Vuitton vising. Disse har sammen med hundretalls andre langlemmede gutter og jenter som har dekket instagram-feeden din de siste ukene, vært gjennom utallige castinger og fittinger for å nå catwalken.

Her er åtte andre nykommere som har gjort inntrykk denne sesongen:

Kaia Gerber
Nasjonalitet: Amerikansk
Antall visninger: 18, inkludert Calvin Klein, Alexander Wang, Burberry, Saint Laurent, Versace, Chanel og Prada
Instagram: @kaiagerber

Ingen liste over nykommere denne sesongen er komplett uten datteren til Cindy Crawford, Kaia Gerber. Til tross sin unge alder gikk 16-åringen ned catwalken utelukkende hos alle de viktige motehusene – noe ingen annen nykommer gjorde. Hun debuterte under Calvin Klein sin visning i New York, og fortsatte å åpne blant annet Fendi, Chanel og Alexander Wang og lukke Marc Jacobs. Hun delte også catwalken hos Versace med sin supermodell-mor Cindy Crawford. Gerber er uten tvil denne sesongens mest synlige nykommer, men hvem vil ikke ha datteren til en av 90-tallets mest ikoniske ansikt på catwalken?

Versace. Foto: Instagram @KaiaGerber og Vogue

Oumie Jammeh
Nasjonalitet: Svensk
Visninger: 28, inkludert Prada, Fendi, Versace, Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Louis Vuitton og Givenchy
Instagram: @jammehoumie

Svenske Oumie er allerede omtalt av Vogue og Models.com som en av sesongens mest spennende nye ansikt. Hun markerte seg allerede under Stockholm Fashion Week hvor hun havnet på Vogue sin liste over svenske modeller å følge med på. Hun fortalte Vogue at hun har drømt om å bli modell siden hun var liten, og bestemte seg for å ta initiativ å kontakte byråer i utlandet etter hun fylte 18 år. Den avgjørelsen ga henne en første sesong mer imponerende enn de fleste. Med hele 28 show i løpet av de fire ukene har Oumie en catwalk-CV på linje med Insta-jentene.

Prada og backstage hos Dolce & Gabbana. Foto: Vogue

Eliza Kallmann
Nasjonalitet: Tysk
Visninger: 7, inkludert Altuzarra, Celine, Alexander McQueen, Chanel og Louis Vuitton
Instagram: @elizakallmann

Takket sitt ville blonde hår og store blå øyne ble tyske Eliza langt mer synlig på catwalken enn de som gikk ti ganger så mange show som henne. Hun fikk sin debut som eksklusiv under Nicolas Ghesquière sin Louis Vuitton-vising i Paris forrige sesong, og har siden det dukket opp på alle visingene til det franske merket, blant annet Resort visingen i Kyoto. Ghesquière er kjent for å skape modellkarrierer, og det er ingen tvil om at hans kjærlighet for den tyske modellen har smittet av på resten av bransjen. Karl Lagerfeld brukte henne først i sin Resort-kolleksjon, og nå også i sin regnskogsinspirerte vising på Grand Palais.

Backstage Altazurra og Louis Vouitton. Foto: Vogue

Remington Williams
Nasjonalitet: Amerikansk
Visninger: 9, inkluderT Calvin Klein, Marc Jacobs, Christopher Kane og Rick Owens
Instagram: @stuckinteenage

Denne sesongens villeste utvikling må være amerikanske Remington Williams. Frem til begynnelsen av september i år jobbet Remington på den meksikanske fastfood-kjeden Chipotle i Austin, Texas. Da hun tok oppvasken en ettermiddag kom en modellscout bort til henne, skriver Vogue. Det tok bare et par dager før hun satt å et fly til New York og landet sin aller første visning hos giganten Calvin Klein. Casting-ansvarlig Ashley Brokaw likte henne så godt at hun satte henne i lineupen til Marc Jacobs sin vising senere samme uke. Hun avsluttet sesongen med å gå for Rick Owens og Ann Demeulemeester i Paris, og i følge instagrammen hennes tyder ingen ting på at hun tar på seg Chipotle-forkle og drar tilbake til Texas med det første.

Sies Majan. Foto: Vogue og DNA Models

Runa Neuwirth
Nasjonalitet: Tysk
Visinger: 22, inkludert Givenchy, Chanel, Chloe, Prada, J.W. Anderson
Instagram: @runaneuwirth

Etter sin debut under Pradas Resort-vising i Milano tidligere i år ble den 21-år gamle modellen en av de mest populære modellene under couture-visingene i Paris i sommer. Hennes suksess fortsatte denne sesongen hvor hun endte opp som en av de mest synlige modellene på catwalken. Hun gikk hele 22 i løpet av de fire ukene, og dukket opp nesten kun hos de viktigste designerne. Nå som sesongen er over, drar Runa tilbake til Frankfurt for å fortsette å studere matte og kunst ved universitetet i Frankfurt, ifølge Models.com

Stella McCartney. Foto: WhyNot Models og Vogue

Loane Normand
Nasjonalitet: Fransk
Visninger: 7, inkludert Prada, Dior, Givenchy
Instagram: @normadloane

Hvert år arrangerer et av verdens største og eldste modellbyrå, Elite Models, en årlig konkurranse for å finne de neste store modellnavnene. Ut av Elite Model Look har det kommet flere store modeller som Cindy Crawford, Lara Stone, Gisele, Alessandro Ambrosio og norske Erjona Ala og Sunniva Tufte. I 2015 var franske Loane Normad Frankrikes bidrag, men frem til nå har det vært stille rundt 19-åringen. Etter å ha vært exclusive for Prada i Milano for to uker siden, tok hun catwalkene i Paris med storm og gikk for flere av de store franske motehusene, blant annet Saint Laurent, Valentino og Claire Wright Kellers debutkolleksjon for Givenchy. Det er ingen tvil om at den franske modellens pause er over.

Saint Laurent og backstage hos Givenchy. Foto: Vogue

Hannah Motler
Nasjonalitet: Britisk
Visninger: 24, inkludert Calvin Klein, Louis Vouitton, Miu Miu, Versace, Burberry
Instagram: @hannah_motler

Som en av de mest aktive nykommerne denne sesongen var ansiktet til britiske Hannah Molter hos alle de store motemagasinene og viktige Instagrammene. Hun ble oppdaget av modellbyrået Premiere da hun bare var 12 år gammel, og nå, som 16-åring, var hun sammen med Kaia Gerber blant de yngste modellene på catwalken. Nylig skrev M&H om de nye lovene i New York og til LMVH og Kering som setter strengere regler for bruk av modeller under 18 år. Derfor måtte Hannah ha med seg sin mor til å passe på henne under og mellom visingene. Det er også mye mer papirarbeid som kreves for å ansette en modell under 18 år, noe som viser at 16-åringen allerede er en favoritt bland designere og casting-direktører verden over.

Backstage Givenchy og Calvin Klein. Foto: Vogue

Les også: Møt den nye modellgenerasjonen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer