Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Møt den nye modellgenerasjonen

Oslo Runway er ikke bare en arena for nye designere, den er også en arena for nye modeller. Her er syv av dem.

Catwalken er pakket ned, streetstyle-fotografene har dratt hjem og moteeliten har lagt ned telefonene sine. Oslo Runway er over, men jobben er ikke slutt for de som skiftet antrekk flere ganger i løpet av de tre dagene enn bloggerene. Modellene som gikk opp og ned catwalken representerer en ofte oversett del av den norske motebransjen, og flere av dem kan vente seg en større internasjonal karriere enn designerne de går for.

Modell-eskpert og casting director Alexander Norheim har gitt Melk og Honning syv av sine favoritt-nykommere fra denne sesongen.

– Oslo Runway er blitt en viktig arena for å vise norsk design, men det har også blitt et viktig springbrett for modeller og deres introduksjon i bransjen. Det er vanskelig å velge bare syv fordi det er en enorm mengde talent, men disse er noen ansikter som fanget min oppmerksomhet og har potensiale til å sette sitt preg på internasjonale industrien, forteller Norheim.

Bli bedre kjent med ansiktene som har prydet insta-feeden din den siste uken her.

Eline på catwalken for Micheal Olestad, FWSS og Tom Wood under ukens Oslo Runway. Foto: Indigital Images/OSLO RUNWAY, TFM Models

Eline Bø
Alder: 17
Byrå: TFM Models
Instagram: @elineboe
Show under Oslo Runway: Tom Wood, FWSS og Micheal Olestad

Hvordan begynte du å jobbe som modell? -Jeg ble oppdaget da jeg var 12 år på dagstur til København med mormor. En scout fra Le Management stoppet meg på Magasin du Nord og spurte om jeg hadde tenkt noe på å bli modell, og jeg svarte vel egentlig nei. Hun ga meg kortet sitt, og sa jeg kunne kontakte henne om jeg ombestemte meg. Da jeg kom hjem til Norge snakket jeg med mamma og vi ble enige om at de hørtes veldig spennene ut, og at vi kunne ta kontakt for å sjekke litt nærmere. Noen måneder senere besøkte vi hovedkontoret i København og derfra har det bare balla på seg.

Hva syntes du om å jobbe under Oslo Runway? – Oslo Runway er alltid noe jeg gleder meg til fordi det er et utrolig bra arrangement! Det er god stemning blant alle som er involvert, som modeller, designere, makeupartister og hår-stylister. Det er gøy å få oppleve oppsvinget til de norske designere! De er superdyktige, og det er spennende å få følge dem.

Hvem er du utenfor modellyrket? -Jeg går realfag på Elvebakken videregående i Oslo hvor jeg er omringet av noen skikkelig fete folk! På fritiden er jeg med venner og trimmer på mitt nærmeste treningsstudio.

Hvor ser du deg selv om fem år? -Om fem år har jeg fullført videregående, jobbet fulltid som modell et par år, og begynt å tenke på hva jeg skal studere.

Daniel på catwalken for Tom Wood, Fram og Moods of Norway. Foto: Indigital Images/OSLO RUNWAY, Team Models

Daniel Bakken 
Alder: 24
Byrå: Team Models
Instagram: @danielbakken
Show under Oslo Runway: Moods of Norway, Tom Wood og Fram

Hvordan begynte du å jobbe som modell? – Min bror skulle gå show for Mardou&Dean også trengte de en modell til så de ringte meg. Etter det tok Team Models kontakt og jeg signerte med de ganske kjapt.

Hva syntes du om å jobbe under Oslo Runway? – Dette var min første Oslo Runway, så det var morsomt å få være med, hilse på nye mennesker og feste med gode venner.

Hvem er du utenfor modellyrket? -Gå inn på Instagram og se da vel, om du ikke finner den infoen du var ute etter er det bare å sende DM.

Hvor ser du deg selv om fem år? -Via Don Lorenzo Perosi, 6, 50018.

Ingvild på catwlaken for MAUD og Tom Wood. Foto: Le Indigital Images/OSLO RUNWAY, LDTHPHOTOGRAPHY/HIEU Le

Ingvild Helene 
Alder: 16
Byrå: Idol Looks
Show under Oslo Runway: Maud og Tom Wood

Hvordan begynte du å jobbe som modell? – Jeg ble oppdaget på gata av 2 forskjellige agenter. En gang i Paris og kort tid etter i Oslo.

Hva syntes du om å jobbe under Oslo Runway? – Det er veldig spennende, fikk møte mange hyggelige og dyktige folk.

Hvem er du utenfor modellyrket? – Jeg er en helt vanlig 16 år gammel jente som går på skole, og liker å være med venner på fritiden.

Hvor ser du deg selv om 5 år? -Jeg håper at jeg fortsatt jobber i denne bransjen med base i utlandet.

Jonas på catwalken for Moods of Norway og Tom Wood. Foto: Indigital Images/OSLO RUNWAY, Idol Looks

Jonas Halvorsen
Byrå: 
Idol Looks
Instagram: @_jonashalvorsen
Show under Oslo Runway: Moods of Norway og Tom Wood

Hvordan begynte du å jobbe som modell? – Kompisen min tagget meg på bildene og jeg fikk DM fra Idol Looks om å joine de. Veldig uventet men veldig gøy.

Hva syntes du om å jobbe under Oslo Runway? – Å jobbe under Oslo runway var helt sykt og jeg har aldri opplevd noe lignende før, håper jeg kan bli med mange år fremover.

Hvem er du utenfor modellyrket? – Utenfor model-yrket er jeg bare en valig kis som har en vanlig jobb og spiller fotball, å tar seg selvfølgelig en fest med gutta av og til.

Hvor ser du deg selv om 5 år? – Om 5 år håper jeg at jeg ser meg selv gjøre store oppdrag i utlandet, og fått reise mye å holdt på med det jeg liker best som er å være modell.

 

Nikoline på catwalken for FWSS og Tom Wood. Foto: Indigital Images/OSLO RUNWAY, Heartbreak

Nikoline Mekjan
Byrå: Heartbreak
Show under Oslo Runway: FWSS og Tom Wood

Hvordan begynte du å jobbe som modell?  -Storesøsteren min, Mira, har jobbet litt som modell siden hun var 14. Da ble jeg også kjent med Pholk og miljøet. Jeg synes det virket hyggelig og moro og hadde lyst til å prøve.

Hva syntes du om å jobbe under Oslo Runway? -Jeg synes det var veldig gøy. Det var stappfullt og fantastisk stemning. Det var en sykt bra opplevelse og jeg møtte masse kule mennesker. Jeg synes også locationene jeg gikk på var veldig kule, både SALT og Rod Bianco.

Hvem er du utenfor modell-yrket? –Utenfor modell-yrket spiller jeg fotball på Høvik også er jeg nestleder i Bærum Røde Kors Ungdom.

Hvor ser du deg selv om 5 år? -Om fem år håper jeg på å studere, helst medisin, og fortsatt drive med røde kors-arbeid. Jeg håper at jeg fortsatt får muligheter til å drive med modelloppdrag ved siden av studier (og har blitt over gjennomsnittslig god til å gå på heler uten å snuble.

Andrea på catwalken for CalaJade, FWSS og byTiMo. Foto: Indigital Images/OSLO RUNWAY, Team Models

Andrea Ramleth Langfeldt
Alder:
16
Byrå: Team Models
Instagram: @andrealangfeldt
Show under Oslo Runway: Cala & Jade, FWSS og By TiMo

Hvordan begynte du å jobbe som modell? -Jeg ble stoppet på gata i København som 14åring av det danske modellbyrået Scoop Models. De skaffet meg også kontakt med Team Models i Oslo. I starten var det lite jobbing, men etter min første testshoot, et halvt år senere i København, bare ballet det på seg.

Hva syntes du om å jobbe under Oslo Runway? -Jeg synes det er veldig gøy å jobbe under Oslo RW. Det er mange dyktige hår- og makeup-stylister, og designere med fine kolleksjoner. Det er en veldig sosial greie, der jeg har blitt kjent med mange andre modeller. Det er også veldig deilig at de fleste showene har oppmøte på sentralen, så slipper man å løpe fra sted til sted!

Hvem er du utenfor modellyrket? -Utenom modelljobben er jeg vel en ganske vanlig 16åring. Jeg startet nettop i 2 klasse på Nydalen videregående. Jeg er en ganske aktiv person, og på fritiden trener jeg en del. Jeg har i det siste blitt litt obsessed med yoga og pilates, noe som jeg ikke trodde kom til å passe meg! Ellers er jeg glad i å være med venner og familie, og veldig glad i filmer og serier. Akkurat nå er det The OC og The Mindy Project som gjelder, hehe.

Hvor ser du deg selv om 5 år? -Om 5 år håper jeg at jeg bor i en liten leilighet i Paris, og går for store motehus som Louis Vuitton, Gucci og Prada. Jeg vil se hvor modelljobbingen tar meg, kanskje får jeg meg en jobb innenfor mote. Men går ikke modelldrømmen i oppfyllelse har jeg nok begynt å studere innen 5 år. Forhåpentligvis juss eller psykologi.

Jeenu på Catwalken for FRAM. Foto: Indigital Images/OSLO RUNWAY, Team Models

Jeenu Mahadevan
Alder: 18
Byrå: Team Models
Instagram: @jeenu-mdvn
Show under Oslo Runway: Fram

Hvordan begynte du å jobbe som modell? -Ida fra Haikwithus så meg på 21-bussen og spurte om jeg ville være modell for merket hennes. Når hun hadde lagt ut litt bilder av meg på instaen hennes så fikk jeg høre at en Alexander Norheim fra Team var interessert og ville ha meg med. Ida ble med meg for å møte Team til og med siden jeg hadde så lite peiling på hva som skjedde, men var vel bare sånn det begynte.

Hva syntes du om å jobbe under Oslo Runway? -Oslo runway er alltid veldig kult å gjøre. Det virker alltid veldig profesjonelt med makeup, hår, påkledere osv. I tillegg så legger man merke til at det er mange av de samme modellene og ansiktene fra første gang så man blir litt kjent med folk

Hvem er du utenfor modellyrket? -Utenfor modellyrket er jeg en ganske plain random lanker fra Veitvet som er interessert i IT. Jeg var karen som måtte fortelle vitser på «lankafester» når jeg var kid fordi jeg ikke kunne synge eller danse. Jeg kan også alle planetene i solsystemet i riktig rekkefølge!!

Hvor ser du deg selv om fem år? -Om 5 år så er jeg nok ferdig med dataingeniør-utdanningen og jobber med noe IT-relatert. Noe særlig mer eller lengre enn det har jeg ikke planlagt ennå.

 

Les også: Norsk 19-åring gikk for Hermés og Alexander McQueen

Hovedbilde: Indigital Images/OSLO RUNWAY

Siste saker

Mest lest nå
Les mer