Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Kjendisdatter tøyer loven i New York

Cindy Crawfords modelldatter er egentlig litt for ung for å være på catwalken.

Akkurat tidsnok før Fashion Week annonserte LMVH og Kering forrige uke at de bannlyser undervektige og mindreårige modeller fra alle sine moteshow. Dette inkluderer visingene til blant annet Dior, Louis Vouitton, Balenciaga og Celine. Avtalen sier at modeller må være en amerikansk størrelse 2 eller større, og modeller under 16 ikke har lov til å gjøre verken photoshoots eller visinger. Modeller mellom 16 og 18 får ikke lov til å jobbe mellom 10 på kvelden og 6 på morgenen, og må til enhver tid ha følge av en foreldre eller verge.

Forrige sesong var det da 15-år gamle Cara Taylor som var den yngste modellen på NYFW, og i år ser datteren til Cindy Crawford ut til å være den yngste – og mest fotograferte – på catwalken. 16-år gamle Kaia Gerber gjorde sin catwalk-debut hos Cavin Klein forrige uke, og i løpet av helgen gikk hun også for Alexander Wang og Rihannas Fenty x Puma.

Kaia Gerber på på catwalken hos Fenty x Puma, med Cara Taylor i bakgrunnen. Bilde via PopSugar

Dette er ikke det første tiltaket satt for å forbedre arbeidsforholdene til modeller. I 2014 vedtok staten New York en lov om at alle modeller under 18 år må kategoriseres som barnearbeidere. Dette betyr at dersom en designer vil booke en modell under 18 år krever det enorme mengder papirarbeid som de aller færreste tar seg tid til å fylle ut. Dermed har man sett en sterk nedgang i antall mindreårige modeller på catwalken de siste årene, hvor det kun er en eller to jenter under 18 som designerne går igjennom den lange prosessen med å få arbeidstilatelse til hver sesong.

Pressen Kaia Gerbers tilstedeværelse genererer ser dog ut til å gjøre opp for designerens lange prosess for å få henne på catwalken. Det er ikke utenkelig at den nye favoritter dukker opp hos noen av de Kering eller LVMH eide merkene under resten av moteukene heller, spesielt når det er stor sjanse at hennes verge blir selveste Cindy Crawford.

Hovedbilde: Vogue

Les også: Alexander Wang får slakt for sitt moteshow i New York

Siste saker

Mest lest nå
Les mer