Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka oppsummert: Har du gått glipp av dette?

Melk & Honning oppsummerer ukens viktigste motenyheter fra inn- og utland.

– Kunstig intelligens er mer aktuelt enn noen gang – og mandag denne uken slapp nyheten om Miquela Sousa, som er verdens første kunstige eller data-baserte influencer. Hun jobber med motemagasiner, kler seg i Supreme, Prada og Chanel – og deler hyppig bilder av seg selv på sin egen Instagram-konto, som for øyeblikket har i overkant av 537.000 følgere. På tross av at det åpenbart må stå et menneske bak hennes eksistens, er det ikke avslørt hvem den personen er. 

– Gjennom de siste sesongene har vi sett en tendens til at flere designere og motehus velger å bruke designkopiene som har solgt som god fisk i typiske «syden-boder» i flere tiår, til sin fordel. Under New York Fashion Weeks andre dag, fredag denne uken, åpnet Diesel en sjappe med «falske Diesel varer», med logoen Deisel påskrevet. Boden ligger på Canal Street, som er midt i hjertet av området som selger kopierer av luksusvarer.

– Gjennom karrieren har Tom Ford blitt kjent som en designer som lager sexy, stilige klær for divaer. Både som kreativ leder for Yves Saint Laurent og Gucci, og hos sitt selvtitulerte merke Tom Ford, har pels vært en del av pakka. Men nå er den tiden forbi. I forbindelse med at Ford har valgt en vegansk livsstil, ble det kjent tidligere denne uken at han ikke lenger ønsker å bruke pels i sine kolleksjoner. 

Juicy Couture kosedresser ble i utgangspunktet gjort superpopulær etter at de tidligere it-girlsa Paris Hilton og Lindsay Lohan – med tilhørende veskehund, flue-solbriller og UGGs – bar dressen i 2002-2003, men har de siste åtte årene sett en kraftig nedgang i salgstallene. Men, med en motebransje som tilsynelatende har begynt å se på sent 90- og tidlig 2000-tall full av brennende kjærlighet, er tiden inne for å la velour dressen få komme tilbake. Torsdag denne uken holdt de for aller første gang gjennom sine nå 23 år i eksistens et moteshow. 

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Denne uken ble det kjent at det Bottega Veneta åpner sin største butikk noensinne på 740 Madison Avenue på Upper East Side i New York. Med sine fem etasjer og nærmere 15,000 kvadratmeter, utgjøres den av tre tidligere privatboliger. Tanken er at det skal være «som i en ekte leilighet, med følelsen av å være i et privat hjem», uttalte kreativ direktør Tomas Maier i en pressemelding. Bottega Veneta holder hus i Nedre Slottsgate i Oslo.

Stockholm planlegger å forby rasistiske og sexistiske reklamer. Borgermesteren Daniel Hellden uttalte nylig hvor skadelig han merket at denne typen reklame er på sine egne tenåringsdøtre. Dette følger en generell trend i Europeiske byer, der blant annet borgermesteren i London, Sadiq Khan, i fjor satte igang et forbud mot reklamer som var «body shaming» på offentlig transport.

– For kort tid siden ble det kjent at Kim Catrall sin bror brått hadde gått bort. Hun er best kjent som Samantha Jones i tv-serien Sex og singelliv. Men det som fulgte var minst like sjokkerende for omverdenen. Sarah Jessica Parker skal nemlig ha uttalt seg om Catralls tap av broren offentlig, og sendt henne sine kjærlige kondolanser. Som et tilsvar til dette postet Catrall søndag et innlegg på hennes egen Instagram, der hun gikk sterkt ut mot sin tidligere motspiller. «Moren min spurte meg i dag «Når skal Sarah Jessica Parker, den falske dama, la deg få være i fred? La dette være klinkende klart, om jeg ikke har klart å gjøre ting klart nok tidligere, så er du IKKE min familie og du er ikke min venn. Jeg skriver til deg én siste gang for å forsøke å få deg til å stoppe å utnytte vår tragedie til å gjenvinne din «nice girl» persona», skriver Catrall i captionen. Parker har foreløpig ikke kommet med noe svar tilbake. I følge flere medier har det vært en isfront mellom de to flere ganger.

Les også: De seks stiligste atletene

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer