Dette er verdens første kunstige influencer

Bør dagens influencers føle seg truet?

Kunstig intelligens er mer aktuelt enn noen gang – og mandag kunne Business of fashion skrive om Miquela Sousa, som er verdens første kunstige eller data-baserte influencer.

Hun jobber med motemagasiner, kler seg i Supreme, Prada og Chanel – og deler hyppig bilder av seg selv på sin egen Instagram-konto, som for øyeblikket har i overkant av 537.000 følgere. Ganske svimlende høyt tall(?) og flere følgere enn mange andre, kjente influencers.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Miquela Sousa er 19 år og bosatt i Los Angeles. Hun har bakgrunn fra både Brasil og Spania – og tar modelloppdrag og gjør karriere som artist. Hennes første singel «Not Mine» kom i følge Business of Fashion, på åttende plass på listen Spotify Viral i august 2017. På fritiden er hun sammen med venner, andre influencere og kjendisvenner og i tillegg til å inspirere følgerne sine med kule antrekk, bruker hun plattformen sin til å støtte sosiale saker, som blant annet Black Lives Matter og trans-rettigheter.

Alt dette høres nesten for godt ut til å være sant, eller hva?

Vel, Miquela Sousa er ikke ekte – hvert fall ikke på den måten vi har tenkt på ekte mennesker fram til nå.

Miquela kledd i regnkåpe fra Proenza Schouler. Foto: Skjermdump Instagram @lilmiquela

Sousa er altså verdens første kunstige influencer. Hun er databasert, men nekter å avsløre hvem som står bak henne.

– Jeg vil bli beskrevet som en kunstner eller artist, eller som noe som beskriver håndtverket mitt fremfor å fokusere på de overfladiske egenskapene rundt hvem jeg er, skrev Sousa på en melding til Business of Fashion.

Truer Miquela Sousa influencer-gamet?

Hovedbilde via Instagram @Lilmiquela

Les også: Norsk modell-tvillingpar intervjues av Vogue 

Artikkelen fortsetter under annonsen