De seks stiligste atletene

Dette er fotballspillere, basketballspillere og tennisspillere med stil.

Suksessrike idrettsstjerner er utvilsomt noen av de menneskene som er aller mest kjent av alle kjendiser. «Alle» vet hvem David Beckham, Cristiano Ronaldo, Serena og Venus Williams, og Lebron James er. Flere av disse har tjent hundrevis av millioner kroner på å utøve sporten de briljerer i, mange av dem har egne kleslinjer eller sponses av merker som Adidas og Nike for å stille opp i deres logoer på banen.

Men det er ikke gitt at det å ha penger på bok og en fet sponsoravtale resulterer i en rå klesstil. For superstjernene innen idrett preger sporten både jobb og fritid, og dette gjør ofte at stilen blir vel komfortabel og, ja, sporty.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På slutten av nittitallet merket NBA, National Basket Association i USA, seg en negativ utvikling og minkende interesse for basket – spesielt blant hvite amerikanere. Undersøkelser viste at man hadde et inntrykk av at spillerne var en gjeng med «bad guys», dømt ut i fra deres «hood»-stil med hullete saggebukser, chains, solbriller inne og svære hettegensere, som fremmedgjorde fansen som ikke identifiserte seg med disse miljøene. Det var dårlig for businessen.

Resultatet var at ledelsen i NBA innførte en «dress code» som alle spillerne i ligaen måtte signere, som både gjaldt i forbindelse med kamper og på privaten. Denne kleskoden krevde at de begynte å kle seg såkalt «business casual», med dresser, pene og rene plagg, og gjerne skaffet seg stylister.

I dag er flere av verdens aller stiligste atleter basketballspillere. Her har vi listet opp seks innen basket, og andre sporter, vi mener utmerker seg. 

Lebron James

En av tidenes mest suksessrike basketballspillere – og et «household name» for flere enn bare de som er fan av sporten. James er ikke redd for å pynte seg til hverdags med preppy og tidvis maksimalistiske elementer.

Russel Westbrook

Som sju ganger NBA All-star, og som én av to i løpet av alle tider som har fått til et «triple double» i gjennomsnitt i løpet av en sesong (hei fagspråk), er det ikke tvil om at denne Oklahoma City Thunder-spilleren ruler gamet. I tillegg til sitt lekne spill har han fått oppmerksomhet både i GQ og Vogue for sin minst like lekne klesstil.

Eugenie Bouchard

Denne kanadiske tennisspilleren ble den aller første fra sitt land til å vinne en Grand Slam seier i Single, da hun gikk av med seieren for jenter under Wimbledon-turneringen i 2012. Siden den gang har karrieren vært preget av skader hun har pådratt seg, og hun har nå droppet ut av rankinglista over de topp 100 beste spillerne i verden. Stilen er det likevel ingenting å si på.

Amar’e Stoudemire

Som av NBA-ligaens mest eksentriske og stilige fyrer, og en av Anna Wintour sine favoritter, er han selvskreven på denne lista. Stoudemire har gått i bresjen for å påvirke andre NBA-spillere til å samle på kunst – og ikke bare bruke pengene sine på biler, damer og Cristal Champagne. Instaen hans preges sterkt av hans interesse for kunst, og klesstilen er litt utenom det man forventer seg av en basketballspiller.

Hector Bellerín

Denne spanjolen har siden 2011 spiltfor den engelske fotballklubben Arsenal, i tillegg til sitt eget landslag. Men det er ikke tvil om at hjertet hans banker nesten like mye for mote. For kort tid siden måtte han faktisk gå ut og roe ned fansen, som bekymret seg over at han brukte for mye tid og energi på sin moteinteresse fremfor tid med fotballen.

Bjørn Borg

Man kommer ikke utenom en toppliste over de stiligste atletene uten å ha med denne svenske tennis-kongen. Både på selve banen og utenom, beviste Borg at han hadde sans for stil, og magasiner som amerikanske Vogue har hyllet hans klesvalg en rekke ganger opp i gjennom årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilder: via Pause Magazine, GQ, The Telegraph, Lakers instagram, Kobe Bryant instagram, Amaré Stoudemire instagram, artsy.net, Genie Bouchard instagram, afcfamilies instagram, Hector Bellerín instagram

Les også: Posh Spice blir sporty