Bilde via Shape Magazine

Moteuka i København bannlyser plastflasker

– Ved å erkjenne vår rolle og vårt privilegium som en global aktør i motebransjen, ser vi det som en moralsk forpliktelse å inspirere alle rundt oss

Den danske hovedstaden har for lengst brandet seg som en av Europas mest miljøvennlige byer. Fokuset på bærekraft er også gjennomgående for de fleste, største danske motemerkene – der en del av dem forsøker å bli helt klimanøytrale.

Nå har moteuka i København tatt et klart bærekraftig standpunkt; De bannlyser fra og med moteuka i august plastflasker fullstendig.

Les også: Må norsk mote bli mer bærekraftig for å overleve?

– Moteuka i København er stort event både størrelses- og innflytelsesmessig. Derfor etterstreber vi å redusere vårt fotavtrykk på byen vår og planeten gjennom positive endringer, uttaler lederne for moteuka i en pressemelding.

– Ved å erkjenne vår rolle og vårt privilegium som en global aktør i motebransjen ser vi det som en moralsk forpliktelse å inspirere alle rundt oss, inkludert andre moteuker, forbrukere og industrien som helhet, fortsetter de.

I stedet for å bruke engangs-plastvannflasker oppfordrer de motefolket til å ta med egne vannflasker, eller kjøpe seg en økologisk flaske på eventet, og fylle på vann fra springen. Vannet her, sier de, er tross alt noe av det reneste drikkevannet i hele verden.

I tillegg til dette har de sendt en 15-trinns liste til alle merkene som skal vise under moteuka, der de kommer med tips til hvordan de skaper et mer bærekraftig show – blant annet gjennom å kutte ut engangsbestikk, -kopper og -tallerkener.

Les også: Er dette fremtiden for bærekraftig denimproduksjon?