Wrangler lanserer ny, bærekraftig denim

Wrangler Indigood. Alle foto via The Guardian

Er dette fremtiden for bærekraftig denimproduksjon?

Wrangler ser ut til å ha knekt koden.

Produksjonen av denim er en av de største synderne i motebransjen. Store mengder vann, sprøytemidler og kjemikalier brukes for å kunne produsere bomullen som brukes i den velkjente olabuksen, men også under selve fargeprosessen.

Nå har Wrangler slått seg sammen med Texas Tech University og den Valencia-baserte tekstilfabrikken Tejidos Royo for å lage en skumbasert, vannfri prosess for å farge denim blå. På denne måten kan merket lage bærekraftig denim. Det skriver The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bærekraftig denim fri for vann

Wrangler lanserer bærekraftig denim

Det erkeamerikanske denimmerket som har holdt på siden 1947, har sammen med sine partnere kommet fram til det som har fått kallenavnet Indigood. Denne nye prosessen er skapt fra en kjemikaliefri såpe som farger garn indigoblått. Dette gjøres i et oksygenbelastet miljø forseglet med en nitrogen-hette.

Det høres kanskje en smule komplisert og kjemisk ut, men dette betyr i hvert fall at denimen til Wrangler vil være fri for vannsløseri og skadelige kjemikalier.

Dette er bedre for både naturen og menneskene som produserer denimen. Prosessen er allerede blitt tatt i bruk for å gjenskape merkets ikoniske denimjakker, -skjorter og -jeans. Den nye teknologien er blitt utviklet i et tiår, men det er først de siste tre årene at man har klart å skape den populære, dype indigoblå fargen.

«Dette er en elegant ett-skritts-prosess som fjerner 100 prosent av vannet fra fargeprosessen, i tillegg til å redusere energi og avfall med 60 prosent. Vi ønsker at flest mulig merker adopterer denne prosessen, fordi den vil endre industrien vår», sier Roian Atwood, senior director av global bærekraftig business i moderselskapet Kontoor Brands til The Guardian.

Når det gjelder selve bomullsproduksjonen, har merket teamet opp med flere organisasjoner. Deriblant Soil Health Institute og Cotton Connect for å hjelpe bønder med en best mulig produksjon.

Lee Jeans er blant de som foreløpig har planer om å følge i Wrangler fotspor om å lage Indigood-kolleksjoner.

Les også: Bærekraftig badetøy er sommerens store snakkis