Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Motemilliardær Peter Nygård anklages for voldtekt og seksuelle overgrep
Motemilliardær Peter Nygård under filmfestivalen i Toronto i 2005. Foto: Darryl James/Getty Images

Motemogul Peter Nygård anklages for å ha voldtatt og seksuelt misbrukt hundrevis av kvinner

Skal ha lokket med store pengebeløp og lukrative modelloppdrag.

Forrige uke kom nyheten om at Peter Nygård er anklaget for å ha voldtatt og seksuelt misbrukt en rekke kvinner.

Det kommer frem i et massesøksmål mot den finsk-kanadiske motemilliardæren. Han er grunnlegger av og styreleder i Nygård International, en av verdens største produsenter og leverandører av kvinneklær.

Nygård skal ha lurt minst ti jenter med seg til sin luksusvilla i Bahamas. Det skal han ha gjort ved å lokke med rikdom og berømmelse, blant annet pengeutbetalinger og lukrative modelloppdrag.

Jentene skal ha trodd de skulle delta på pamper parties der de så skal ha blitt tvunget i store mengder alkohol og narkotika før de skal ha blitt overfalt. Ofrene inkluderer en da 15 år gammel jente, skriver New York Post.

I massesøksmålet mot Nygård heter det at han er anklaget for «sexbasert menneskehandel med kvinner og voldtekt». Alt skal i følge søksmålet «være finansiert og organisert av hans mange selskaper og deres ansatte». De skal ha vært «medvirkende til å bevisst hjelpe, imøtekomme, tilrettelegge og delta i den tiltaltes flere tiår lange sexhandel».

Nå skal et dusinvis nye ofre og 100 nye vitner ha meldt seg.

Les også: Supermodell blant ofrene i ny Metoo-skandale

Talsmann: – Søksmålet var ventet

Peter Nygår er anklaget for å ha voldtatt og seksuelt misbrukt et hundretalls kvinner. Her fra et event i 2017. Foto: Albert L. Ortega/Getty Image

I en uttalelse tirsdag hevder to New York-baserte advokater, som er to av de fire advokatene som har anlagt søksmålet på vegne av de ti kvinnene, at de nye ofrene har kommet med ytterligere bevis relatert til seksuelt misbruk og voldtekt.

En talsmann for Nygård sier til WWD at søksmålet var ventet.

– Dette er akkurat hva Peter Nygård forutså da han anla RICO-søksmålet i New York i fjor mot landbaron og hedgefond-milliardær Louis Bacon. Det er bare det siste gjennom mer enn ti år med forsøk på å ødelegge ryktet til en mann gjennom falske uttalelser. Det er ikke annerledes enn konspirasjonen som ble avslørt i 2010, som et resultat av Peter Nygårds mange juridiske handlinger, der det ble bevist at kvinnene ble bestukket for å komme med falske påstander.

Ikke første gang

Motemilliardæren skal også tidligere være anklaget for seksuell mishandling og voldtekt. I søksmålet hevdes det at han da slapp unna «ved å ty til vold, trusler, bestikkelser og payoffs». Han skal også ha brukt sin posisjon til å korruptere politi og statsansatte på Bahamas med bestikkelser, skriver New York Post.

Les også: Seksuell trakassering i motebransjen: Nye anklager mot motetopper

Nå oppfordres eventuelle ytterligere ofre og vitner til å stå frem med sine historier.

«#MeToo-kampanjen er blitt bygget opp og holdt ved like av kvinner som ikke lenger har kunnet tie, selv under press fra velstående, mektige menn som Nygård, Jeffrey Epstein og Harvey Weinstein. Dessverre ser vi, ut fra vår etterforskning, at det fortsatt kan være hundrevis av Nygård-ofre som enda ikke har stått frem. Vi kan ikke tvinge noen. Men vi vil at disse kvinnene skal vite at de er sterkere sammen enn mannen som påførte dem disse grusomme påståtte overgrepene. Peter Nygårds terrorvelde er over. Vi er opptatt av å sikre at han blir stilt for retten for det han har gjort», heter det i en uttalelse fra advokatene som WWD gjengir deler av.

Melk & Honning følger saken.

Les også: Topshop-eier anklages for seksuell trakassering

Siste saker

Mest lest nå
Les mer